Dan Motreanu (PNL): Nu înțeleg clar ce dorește PSD. Nouă ne este teamă că impozitarea de 1% a marilor companii va duce la creșterea prețurilor
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Dan Motreanu a vorbit despre propunerea lui Marcel Ciolacu de impozitare a marilor companii cu 1% din cifra de afaceri.

Dan Motreanu, europarlamentar PNL, a expus poziția partidului din care face parte față de măsurile fiscale propuse de Marcel Ciolacu:

„Nu susținem creşterea unor taxe. Se încalcă un principiu de bază al Codului Fiscal, acela că mediul de afaceri are nevoie de predictibilitate.

Partidul Naţional Liberal nu va susţine noi modificări ale Codului Fiscal. Astfel de propuneri vor afecta negativ economia şi mediul de afaceri.

Impozitul de 1% pe cifra de afaceri a marilor companii este o idee pe care PSD a mai vehiculat-o în trecut. Nu știu ce analize economice are PSD, dar nouă ne este teamă că o astfel de taxă va avea ca efect creşterea preţurilor inclusiv la multe produse de bază. Orice taxă se regăseşte în preţ și prin urmare vor fi afectaţi tocmai cetăţenii și nu firmele“, a scris Dan Motreanu.

CITEȘTE ȘI     -    PNL nu susține proiectele PSD: Marcel Ciolacu nu înțelege sau se face că nu înțelege

Dan Motreanu: Propunerile lui Marcel Ciolacu nu se regăsesc în programul de guvernare

„Nu înteleg clar ce dorește PSD: bani la buget sau să protejeze cetățenii, care oricum au veniturile sub presiunea inflației. Sunt multe motive să credem că propunerea PSD va duce la creșterea preţurilor unor produse alimentare. PSD spune că protejează companiile româneşti prin această măsură, dar mă întreb dacă a discutat cu aceste companii care au capital românesc.

În acest moment, Coaliţia are un program de guvernare asumat iar propunerile președintelui PSD, Marcel Ciolacu, nu se regăsesc în acest program“, își încheie Dan Motreanu mesajul.

Reamintim că Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că într-un mediu concurențial este corect ca legislația să fie uniformă pentru toată lumea, făcând referire la taxa de solidaritate.

„Ceea ce plăteşte capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurenţial, corect este ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea“, preciza, în urmă cu două zile, Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI     -    Rotativa la guvernare. Ciolacu, precizări privind remanierile: Sunt oameni care nu rezistă la acest ritm

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel