Dan Motreanu, despre propunerile fiscale ale PSD: Nu sunt oportune aceste discuţii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a vorbit despre propunerile fiscale ale Partidului Social Democrat (PSD) care pregătește programul de guvernare.

Întrebat despre propunerile fiscale ale PSD și taxarea cu 1% a cifrei de afaceri a firmelor, Dan Motreanu a spus:

"Nu a fost o discuţie în PNL pe propunerile fiscale ale PSD. Aşa cum l-aţi auzit și pe preşedintele partidului, pe premier, deocamdată nu credem că sunt oportune aceste discuţii, nici despre cota progresivă. De altfel am şi afirmat  în Biroul politic de astăzi susţinea pentru cota unică. Reamintesc că ea a fost introdusă pentru consolidarea clasei de mijloc.  Eu cred că România încă are nevoie de consolidarea clasei de mijloc şi cred că, în acest moment, impozitul progresiv nu poate fi introdus. Din punctul meu de vedere, poate fi introdus de PSD, pentru că este specific unui partid specialist, dar în urma alegerilor, prezentării acestei politici financiare, fiscale a PSD  în campania electorala şi să îşi ia votul cetăţenilor pe această propunere", a spus Dan Motreanu.

"Este o regulă corectă pentru toată lumea"

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a declarat, luni seara, la Sinaia, că într-un mediu concurențial este corect ca legislația să fie uniformă pentru toată lumea, făcând referire la taxa de solidaritate.

"Ceea ce plăteşte capitalul românesc, respectiv 1%, este o regulă corectă pentru toată lumea. Într-un mediu concurenţial, corect este ca legislaţia să fie uniformă pentru toată lumea. Dacă toate companiile cu capital românesc plătesc minimum 1% din cifra de afaceri, atunci mergem cu 1% pentru toată lumea“, a precizat Ciolacu.

Acesta a mai spus că nu există propuneri de modificări de taxe.

"Nu avem o propunere de modificări de taxe. Întâi statul român să îşi facă datoria, să facă digitalizarea ANAF-ului şi pe urmă, după ce avem toate elementele, toate cifrele şi unde nu este concordanţă, atunci intervine statul. Eu în acest moment, Marcel Ciolacu, n-am aceste informaţii, am informaţiile în ceea ce priveşte impozitul pe profit şi cum încercăm să optimizăm fiscal. Cred că perioada optimizării fiscale a luat sfârşit. Marcel Ciolacu şi PSD-ul nu măreşte nicio taxă“, a mai spus Ciolacu într-o conferință de presă.

Ce spune Ciolacu despre scăderea TVA-ului pentru alimentele de bază

Liderul PSD a fost întrebat și cu privire la scăderea TVA-ului pentru alimentele de bază.

„Scăderea TVA-ului s-a mai făcut la alimentele de bază, neluându-se şi alte măsuri sau negândită în ansamblul său această măsură şi după o lună de zile ne-am trezit că acea scădere de TVA a revenit. De fapt lupta este cu inflaţia. O componentă importantă în acest moment din inflaţie o reprezintă scumpirile la produsele alimentare. (...) Repet, este un întreg pachet ca să fie sustenabil, nu ceva emoţional şi noi să ne lăudăm că am coborât TVA-ul şi am ieftinit, iar peste o lună preţurile să fie aceleaşi“, a explicat preşedintele PSD, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel