Dan Dungaciu analizează strategia Rusiei și explică cum UE ar putea „lovi nuclear economic” Moscova, dar nu o va face | Interviu „Pe Plan Extern”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova
Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova
DC News vă invită la o nouă emisiune „Pe Plan Extern”, vineri, 09 decembrie 2021. 

Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu“ al Academiei Române, va discuta la DC News TV despre conflictul din Ucraina.

Ce a rămas în urma summitului Biden - Putin pentru aplanarea conflictului din jurul Ucrainei, cine a obținut o victorie de imagine, de ce Rusia nu va invada Ucraina și mai ales de ce Europa nu vrea să dea „lovitura nucleară economică” Federației Ruse vor fi printre subiectele pe care reputatul analist le va explica.

O analiză pe care nu trebuie să o ratați, la DC News TV, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”.

Profesorul Dan Dungaciu ne va explica totodată și care sunt planurile Federației Ruse în regiune, dar și șansa pe care România nu are voie să o rateze în 2022 în acest context internațional deosebit de tulbure.

Emisiunea „Pe Plan Extern”, de la DC News TV, în care invitat este profesorul Dan Dungaciu, poate fi urmărită în direct, vineri, 9 decembrie , începând cu ora 11:00.

Analiza va fi difuzată pe DC News TV, pe pagina de Facebook DC News, dar și pe www.DCNews.ro

Războiul din Ucraina generat de agresiunea Rusiei împotriva Kievului și anexarea ilegală a peninsulei Crimeea

Situația a devenit îngrijorătoare după ce Federația Rusă a comasat un număr uriaș de trupe și tehnică militară la granița Ucrainei, stat care se teme că Rusia va săvârși o nouă agresiune militară împotriva ei.

Ministerul Apărării din Ucraina a precizat presei că în acest moment sunt concentrați aproximativ 100.000 de soldați ruși la granița țării în timp ce luni președintele Volodimir Zelenski s-a deplasat pe linia frontului din Donbas. Pe de altă parte Moscova spune că nu e vorba de niciun plan de invazie și denunță „scenarii fataliste” ale Vestului, precizând că trupele efectuează exerciții militare.

Nu putem uita însă că Federația Rusă refuză în continuare să recunoască agresiunea împotriva Ucrainei și sprijinul pe care îl oferă separatiștilor pro-ruși care luptă în Donbas, preferând narativul fals al unui „război civil” în Ucraina.

În pofida numeroaselor dovezi cu privire la sprijinul financiar și militar pe care Rusia îl oferă separatiștilor, Kremlinul neagă orice implicare.

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 13.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale. În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel