Dan Diaconescu va „opera” Partidul Poporului în ilegalitate. El susține că și PDL-ul vrea denumirea de PP (Partidul Popular) și ar fi cerut respingerea înregistrării
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pp dan diaconescu
pp dan diaconescu

Curtea de Apel Bucureşti a decis irevocabil să respingă cererea de înregistrare a Partidului Poporului, după ce a admis recursul declarat împotriva deciziei din noiembrie 2010 a Tribunalului Bucureşti. Recursul a fost promovat de Constantin Cojocaru. Dan Diaconescu a declarat că partidul său îşi va continua activitatea "în ilegalitate", "pe varianta independentă", precizând că Partidul Poporului are deja 750 .000 de adeziuni şi acuzând că cereri de intervenţie în instanţă împotriva PP s-ar fi făcut şi de reprezentanţi ai puterii.

Tribunalul Bucureşti a admis, pe 29 noiembrie 2010, cererea de înregistrare a Partidului Poporului, după ce a judecat, luni, solicitarea reprezentanţilor formaţiunii politice, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti. "Nici noi nu ştim de ce a fost respinsă (cererea de înregistrare a Partidului Poporului, n.r.), important e că au hotărât să desfiinţeze acest partid sau să-l interzică - un partid care are deja sute de sedii, un partid care are deja 750.000 de adeziuni semnate şi în cele mai proaste sondaje făcute de adversarii noştri are 9 procente", a spus Diaconescu, într-o intervenţie la Realitatea TV. El a precizat că în instanţă "s-au făcut 56 de cereri de intervenţie, oricum un număr record" în acţiunea de înregistrare a partidului, susţinând că printre aceştia s-ar afla "unii care ar fi reprezentanţii actualei puteri. "Vom lupta în ilegalitate, probabil vom funcţiona pe varianta independentă. Niciun partid politic românesc nu a fost desfiinţat până acum", a mai spus Diaconescu.

Programul politic al partidului, la care Diaconescu spunea că a lucrat în perioada în care a fost în arest, îşi propunea aplicarea aşa-zisei legi "Cojocaru-OTV", prin care toţi românii "care au fost furaţi de 20 de ani încoace" să fie despăgubiţi de stat cu câte 20.000 de euro, creşterea pensiilor şi salariilor, scăderea taxelor şi impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juraţilor în procese şi generalizarea eliberărilor pe cauţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel