Dan Diaconescu poate candida la alegerile europarlamentare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Judecătorii  Tribunalului Bucureşti au respins contestaţia jurnalistului Emil Simionescu depusă împotriva candidaturii lui Dan Diaconescu la europarlamentare. Magistraţii au decis că Diaconescu poate candida pentru că a îndeplinit toate procedurile prealabile necesare. Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Jurnalistul Emil Simionescu a depus la Tribunalul Bucureşti o contestaţie în legătură cu candidatura la alegerile europarlamentare a fondatorului PP-DD, Dan Diaconescu. Simionescu susţine că documentele necesare în dosarul de candidatură au fost semnate în alb de către Diaconescu şi apoi completat de una dintre angajatele PP-DD.

Emil Simionescu susţine că cea care a completat actele necesare a fost Daniela Alice Gheorghiu, contabil al PP-DD, lucru ce ar putea fi demonstrat printr-o analiză grafologică. "Toate actele - declaraţia de avere, declaraţia de interese, declaraţia de acceptare a candidaturii şi declaraţia de necolaborare cu Securitatea, au fost semnate în alb de către Dan Diaconescu atunci când se afla în Italia", a declarat Simionescu.

Deputatul PP-DD, Daniel Fenechiu, a afirmat că acuzaţiile sunt lipsite de fundament, actele depuse de Diaconescu respectând legislaţia în vigoare. "Ni se povestesc nişte SF-uri produse de un cetăţean ce-şi doreşte notorietate. Oricine poate fabula pe această temă (...) Nu avem de-a face decât cu nişte fabulaţii", a replicat Fenechiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel