Dan Diaconescu: Este exclus să fac alianță cu Vadim și Becali
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Analiștii politici se așteaptă la o coagulare a partidelor mai mici, după constituirea Alianței România Dreaptă. Scena politică este partajată, de duminică, între USL, care va îngloba Verzii și, se pare, chiar Partidul Ecologist, pe de o parte și ARD, care alătură PDL unor aliați ai lui Traian Băsescu, de cealaltă.

”Cele două forțe politice concurează pe culoare distincte, nu neapărat ideologic, ci ca percepție publică, ne-a declarat expertul în comunicare politică Antonie Momoc. Practic, a mai rămas un singur pol, cel naționalist-populist, care ar urma să fie disputat de PP-DD, PRM și PNG. Cele trei formațiuni aleargă pe același culoar. Aceste partide, și mai ales liderii lor, ar avea mai mult de câștigat dacă ar merge împreună, decât separat, fragmentându-și voturile”.

Dan Diaconescu a declarat, însă, pentru DeCe News că respinge orice colaborare cu Gigi Becali și Corneliu Vadim Tudor. ” Este exclus să formăm o alianță electorală, ne-a declarat Dan Diaconescu. Nu amintesc de ceea ce a spus Vadim despre mine, dar avem o interdicție chiar în statutul PP-DD, ar trebui să facem un Congres, să mergem la tribunal. PNG a fost aliat cu PRM, a votat în Consiliul General cu PDL, PRM a fost în Parlament, ba chiar și la guvernare. Nu ne putem alia cu ei, nu vreau să fac compromisuri pentru a câștiga alegerile, prefere să le pierd, dar să respect ceea ce am promis românilor: nu dau bani pe voturi, nu fac alianțe cu cei care au condus România până acum. Personal, dacă pierd alegerile ies în câștig: nu mă mai trezesc dimineața, să lucrez la stat pentru o mie de euro pe lună, ci voi lucra în televiziune, pe un salariu uriaș. Cele 100 de puncte pe care le-am propus le dorește poporul. Dacă poporul le vrea, să lupte la rândul său, să ne aleagă. Eu unul mă descurc, trăiesc din dobândă, am Rolls, poporul pierde dacă nu alege PP-DD”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel