Dan Diaconescu acuză UDMR de șantaj la adresa Guvernului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dan Diaconescu a vorbit, marți seară, în termeni extrem de duri la adresa UDMR, pe care a acuzat-o că șantajează Guvernul Ponta.

„Domnule Kelemen Hunor, eu, ca președinte de organizație politică din România, eu vă respect. Eu știu că v-ați speriat de anunțul meu făcut în primăvară, că am veni alături de PSD dacă pleacă UDMR sau dacă PSD nu mai continuă acel dialog cu UDMR. Dar ajunge, fiindcă avem și noi, prostimea, o limită! Eu, Dan Diaconescu din Caracal, vă spun următoarele: Dacă dumneavoastră nu încetați, nu vă opriți din a șantaja un Guvern - acum, întâmplător Guvernul acesta este condus sau este format din niște partide care ne-au fost sau ne sunt nouă ostile (...)”, a declarat Dan Diaconescu, la România Tv, moment în care a fost întrerupt de moderator:

„S-ar putea să vă cer dovada șantajului, dle Diaconescu”.

Vezi și: Chirieac: Ce urmărește PSD prin cooptarea PP-DD la guvernare

„Imediat! Dl Kelemen Hunor spune așa: 'Nu luați PP-DD la Putere, că stăm noi alături de voi, PSD, dar dacă ne mai lăsați să mai punem un steag pe nu știu ce instituție' - un steag evident maghiar, nu român. Și eu îi spun așa dlui Kelemen Hunor: Domnule, opriți-vă! Vă rog frumos! Opriți-vă din aceste amenințări la adresa unui Guvern - întâmplător ar fi un guvern Ponta. Ponta știți bine că e marele dușman al meu (...). Domnule, dar eu nu admit să amenințați un Guvern al României. Nu admit, sigur, nici să amenințați un Guvern al Ungariei sau al altor țări, din poziția în care sunteți, în poziția aceasta în care UDMR spune: 'Știi ceva? Nu vrei cum spunem noi, plecăm'”, a continuat fondatorul PP-DD.

Acesta a arătat și motivele despre care crede că stau în spatele refuzului UDMR de a primi PP-DD la guvernare.

„Ce cred eu că se află în spatele declarațiilor dlui Hunor: faptul că eu am anunțat că vrem vot obligatoriu; faptul că dl Ponta, sau, mă rog, PSD, a lăsat să se înțeleagă că e gata să discute pentru vot obligatoriu propus de Dan Diaconescu. Sigur că cei din UDMR se gândesc că ei nu vor mai putea face pragul niciodată. Dar, repet, nici mie nu mi se pare normal să avem un partid pe criterii etnice, ca și cum mexicanii și-ar face un partid în America. Cred că ar fi pe loc arestați liderii aceia care ar pune la cale un partid etnic în America. Dar una e una, alta e alta.

(...) Păi plecați, fraților, că eu atâta aștept”, a conchis Dan Diaconescu.

Citește și: Dan Diaconescu: Ce vrea PP-DD ca să intre la guvernare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel