Data actualizării:
Data publicării:

Dan Cărbunaru, după imaginile apărute în online: România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Dan Cărbunaru
Sursa foto: Facebook Dan Cărbunaru
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, dă asigurări că România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile.

România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, după ce pe rețelele de socializare au apărut imagini cu persoane care cumpără baxuri întregi de ulei.

"România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile. Autoritățile sunt în contact permanent cu retailerii”, a spus, sâmbătă, Cărbunaru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, există suficientă marfă în depozite și magazine.

Sâmbătă are loc o nouă ședință de Guvern în care urmează să se aprobe un proiect de hotărâre privind acordarea de gratuități şi facilități pentru transportul cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

La finalul ședinței de Guvern, se vor face precizări și despre stocurile de alimente din România. Pe rețelele de socializare apar de câteva zile imagini cu cozi interminabile în magazine, în care oamenii cumpără baxuri întregi de ulei, scrie Mediafax.

Uleiul, raționalizat în supermarketurile din Spania

 

Războiul din Ucraina și sancțiunile impuse Rusiei de Occident vor avea consecințe neprevăzute. Una dintre ele începe să se simtă în supermarketurile din Spania. Mercadona, Makro și Consum, printre altele, raționează deja vânzarea de ulei și semințe de floarea soarelui. Un sfert din importurile din Spania ale acestui produs provine din Ucraina, potrivit ICEX. În fața acestei situații, consumatorii se tem de lipsuri sau de prețuri mai mari, scrie elpais.com.

În cazul Mercadona, limitarea există deja și este anunțată pe site-ul și în magazinele lanțului. Clienții vor putea cumpăra doar până la cinci litri de ulei de floarea soarelui și semințe de persoană, pe zi. La Consum, vânzările încep să fie raționalizate începând din această sâmbătă (o sticlă per client, indiferent de dimensiunea acesteia). Iar Makro, care este unul dintre cei mai mari furnizori ai industriei ospitalității, și-a comunicat decizia printr-un comunicat de presă și, de asemenea, limitează achiziția la o sticlă per client pe zi.

Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel