Dan Barna, în ziua votului: S-a petrecut un lucru neașteptat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dan Barna
Dan Barna
Dan Barna, președintele USR, consideră că „trăim o zi istorică”.

„Trăim efectiv o zi istorică. Astăzi, România face istorie. Ceea ce s-a petrecut în aceste ore este un lucru neașteptat, este o mobilizare fără precedent a societății și asta e un lucru care mă bucură și care ne bucură pe toți, pentru că oamenilor le pasă, oamenii au decis să se implice și să decidă și lucrul acesta contează cel mai mult.

Mai sunt trei ore, continuați să veniți la vot, cei care nu ați făcut-o, veniți la vot. Vom avea un mesaj foarte clar care va reprezenta în mod real România de astăzi, așa cum este ea.

Veniți la vot!

În egală măsură, ceea ce se întâmplă acum în diaspora este inadmisibil, este de neacceptat ca același tip de guvernare care, acum câțiva ani, i-a împiedicat pe românii din Diaspora să voteze, să facă același lucru. Cer actualului Guvern, cer tuturor celor responsabili să facă tot ce permite legea pentru a prelungi programul de vot în Diaspora, astfel încât toți cei care sunt acolo, la cozile acelea de mii de oameni, să poată să voteze și, în egală măsură, să asigure formularele de vot, care în multe secții – am primit mesaje și din Germania și din Italia – s-au terminat.

Este inadmisibil ca un stat european să nu fie capabil să asigure formulare de vot în secțiile de votare. De aceea, cer explicit Guvernului să prelungească programul de vot astfel încât toți cei prezenți să poată vota și să asigure buletine în toate secțiile unde există oameni la coadă.

E fundamental ca rezultatul de la finalul acestei zile să reprezinte voința tuturor românilor din țară și din Diaspora care au decis să meargă la secțiile de votare și să-și exprime opinia.

În această seară, România va transmite un mesaj, sunt convins că va fi un mesaj pro-european. România va transmite un mesaj că îi pasă. Să le dăm șansa cetățenilor să voteze. Mergeți la vot, mai sunt trei ore, contează, reușim!", a transmis Dan Barna.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Avocatul Bolcaș dă cărțile pe față după ce referendumul 2019 a atins pragul de prezență

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel