Dan Barna acuză un FAKE NEWS închipuit, pentru cei care citesc doar pe Facebook
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna/ Foto Agerpres
Dan Barna acuză un fake news care nu există, în contextul unor afirmații făcute din USR pentru o agenție de presă. 

Surse din USR au afirmat pentru o agenție de presă că Dan Barna a încercat să impună o echipă la conducerea executivă, negociată doar cu echipa sa din Biroul Național, principala problemă fiind prezența lui Cristian Ghinea în această echipă. Conform sursei citate, demersul lui Dan Barna a fost blocat în Birourile Naționale unite USR - PLUS, după ce s-a reușit introducerea unui amendament în protocolul USR-PLUS prin care astfel de decizii să se ia cu două treimi din numărul total de membri ai fiecărei formațiuni. S-a impus, după cum spun sursele citate, o ”minoritate de blocaj”, Dan Barna fiind nevoit să se consulte cu membrii partidului. Liderii PLUS au ieșit din sală până când USR a ajuns la o decizie. 

Vezi mai mult aici: Scandal în USR după ce Barna a încercat "resuscitarea" lui Ghinea. PLUS a părăsit ședința

Dan Barna a reacționat pe Facebook începând astfel: ”Ce faci când îți iei fake news?”. 

A dorit să lămurească știrile false care-l vizează explicând că ”Afirmatia că aș fi propus respectiva listă direct în ședința comună, fără anterioara discutare și prezentare a ei colegior mei din BN USR este falsă.” 

Fake news-ul invocat

Dar știrea nu spunea că n-a discutat anterior, ci afirma următoarele: ”Dan Barna a mers cu niște propuneri de persoane pentru conducerea executivă pe care nu le-a discutat decât cu cei din echipa lui din Biroul Național. (...) Doar că în Birourile Naționale reunite Barna nu poate trece peste voința noastră, e prevăzut în protocolul Alianței”, au explicat surse din USR, pentru Mediafax.

Cu alte cuvinte, Dan Barna a fost acuzat că a negociat cu o mică echipă, aflată în apropierea lui, la conducerea partidului, nu și cu alți membrii nemulțumiți ai USR și a fost obligat să se consulte cu ei, în contextul Biroului Național comun cu PLUS. Practic, Dan Barna, mizând pe faptul că mulți poate nu citesc știrea și-i dau credit, sau citesc mică parte, nu înțeleg, etc, s-a spălat pe mâini, acuzând un fake news, când nu era. 

Vezi mai mult aici: Dan Barna, reacţie după scandalul din şedinţa cu PLUS. Acuze de FAKE NEWS

În continuare, el explică că a propus prima oară lista în 11 decembrie 2019, ca mai apoi să prezinte intern lista duminica trecută, cu o zi înaintea ședinței comune. A urmat o a treia prezentare. 

Dincolo de momentele interne în care a prezentat listele, Dan Barna nu a fost acuzat că nu le-a prezentat în USR, așa cum fals acuză un fake news, ci că nu s-a consultat decât cu o mică echipă de vârf, într-un fel recunoscând acest lucru când spune că inițial a fost o ”propunere”, apoi a urmat o prezentare a listei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel