Dâmbovița, primul județ care semnează contracte din Programul Național Anghel Saligny
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Momentul în care președintele CJ Dâmbovița a "bătut palma" pentru reabilitarea DJ 714  Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Momentul în care președintele CJ Dâmbovița a "bătut palma" pentru reabilitarea DJ 714 Foto: Facebook Corneliu Ștefan
Corneliu Ștefan a semnat la Palatul Victoria împreună cu premierul Nicolae Ciucă și ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, contractul pentru finalizarea proiectului "Modernizarea DJ 714 sector Bolboci - Contur lac Bolboci - Cheile Tătarului.

În acest fel, Consiliul Județean Dâmbovița are asigurată suma de 9.830.000 de lei finanțare care ne permite desfășurarea lucrărilor pe acest drum important pentru turismul montan dâmbovițean. Vom turna asfalt pe aproape 4,5 kilometri, vom asigura rigole din beton, rigole carosabile, dar și podețe și acostamente, precizează Corneliu Șterfan.

Consiliul Județean Dâmbovița, pe lângă cel semnat,  mai are aprobate pentru finanțare alte 3 proiecte. 80.000.000 de lei pentru implementarea proiectului „Drum de legătură pentru creşterea accesibilităţii în zona urbană a Oraşului Găeşti”. Investiția se ridică la 89.000.000 de lei, Consiliul Județean Dâmbovița  urmând să susțină diferența din diverse surse. Proiectul "Reabilitare și modernizare DJ 724 Malu cu Flori - Pucheni"  - porțiunea drumului județean, care are o lungime de 6,7 km, avea nevoie de intervenția noastră, iar acum acest lucru este posibil datorită aprobării unei finanțări de aproape 41.000 000 lei. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 74.000.000 de lei, diferența urmând să fie suportată de Consiliul Județean Dâmbovița din bugetul propriu sau alte surse de finanțare.

Un alt proiect aprobat este "Reabilitarea DJ 712A Runcu - Râu Alb", iar valoarea finanțării susținute prin „Anghel Saligny” este de aproape 9.000.000 de lei. În total, Consiliul Județean Dâmbovița are aprobate 4 proiecte, valoarea acestora fiind de 140.000.000 lei.  Toate proiectele depuse de administrațiile dâmbovițene se vor concretiza, în cel mai scurt timp, prin semnarea contractelor de finanțare.

137 de proiecte la nivelul județului

La nivelul județului nostru, #82 de primării și Consiliul Județean Dâmbovița vor investi aproximativ 1.380.000.000 de lei în 137 de proiecte de înființare, extindere, reabilitare și modernizare de drumuri, poduri, rețele de apă și apă uzată, proiecte de care vor beneficia peste 500.000 de dâmbovițeni.

38 de primării - 40 de proiecte pentru apă și canalizare în valoare de peste 610.000.000 lei: 62 de primării - 93 de proiecte pentru drumuri și poduri cu o valoare de aproximatv 637.000.000.

Sunt primării care au depus cereri de finanțare pentru drumuri și poduri, dar și pentru rețele de apă și canalizare. Cu ajutorul sumelor din Programul Național „Anghel Saligny” vom înființa noi locuri de muncă, iar mediul privat  din domeniu, dar și firmele cu activități conexe proiectelor finanțate prin acest program vor fi, la rândul lor, beneficiare ale Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”. Acest lucru va crește #atractivitatea județului nostru și a tuturor #comunicațiilor locale atât din punct de vedere economic, cât și social, precizează Corneliu Ștefan într-o postare pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel