Dalai Lama, aniversare SPECIALĂ. Album cu învăţături. "TREMURAM". CINE este Dalai Lama
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dalai Lama marchează aniversarea vârstei de 85 de ani prin lansarea unui album muzical cu mantre şi învăţături. 

Cu ocazia aniversării vârstei de 85 de ani, Dalai Lama a lansat luni, un album muzical cu mantre şi învăţături. Albumul, intitulat Inner World începe cu piesa One Of My Favourite Prayers şi continuă cu meditaţii şi învăţături recitate de liderul spiritual tibetan exilat, acompaniat de muzică.

Ideea albumului a pornit de la muziciana Junelle Kunin, elevă a lui Dalai Lama din Noua Zeelandă, care l-a contactat în 2015 şi i-a făcut această propunere. Spre surprinderea ei, Dalai Lama a acceptat, citează Reuters

Am crezut că va trebui să încerc să-l conving. La momentul înregistrării, Doamne, tremuram ca o frunză înainte de a intra acolo, a povestit ea.

Înregistrările au fost făcute la reședința lui Dalai Lama



Kunin a efectuat înregistrările la reşedinţa lui Dalai Lama din Dharamsala, India. După ce a revenit acasă, ea a lucrat împreună cu soţul său, Abraham, şi cu alţi muzicieni pentru a produce muzica pentru piese.

Este o onoare incredibilă. A fost intimidant având în vedere încrederea acordată şi responsabilitatea, a declarat Abraham Kunin.

Într-o înregistrare video de promovare a albumului, întrebat de ce a acceptat ideea, Dalai Lama a răspuns: Însuşi scopul vieţii mele este acela de a servi pe cât de mult pot.

Cine este Dalai Lama

Al 14-lea lider spiritual tibetan, Dalai Lama s-a născut pe 6 iulie 1935, în familia unor agricultori din satul Taktser, în nord-estul regiunii care acum face parte din Republica Populară Chineză.

La vârsta de doi ani, Lhamo Dhondup, aşa cum se numea atunci, a fost recunoscut drept reîncarnarea liderului anterior Dalai Lama, Thubten Gyatso. A fost întronat oficial, în 1950, ca cel de-al 14-lea Dalai Lama (Ocean de înţelepciune).

A început educaţia monastică la vârsta de şase ani şi a obţinut diploma Geshe Lharampa (doctorat în filosofie budistă), când avea 25 de ani, conform datelor biografice publicate pe pagina Premiilor Nobel (www.nobelprize.org).

În 1950, Sfinţia Sa a fost chemat pentru a-şi asuma puterea politică deplină ca şef de stat şi de guvern când Tibetul era sub ameninţarea Republicii Populare Chineze. După răscoala nereuşită a populaţiei tibetane, Dalai Lama a părăsit Lhasa, capitala Tibetului, iar în 1959, a fost forţat să se exileze în India, după ocuparea militară a Tibetului, ce avea să devină Regiunea Autonomă Tibet. Din 1960, locuieşte în oraşul indian Dharamsala, supranumit şi micul Lhasa, scaunul guvernului tibetan în exil, potrivit www.nobelprize.org.

În 1989, Dalai Lama a primit Premiul Nobel pentru Pace.

A primit peste 150 de premii, titluri onorifice, distincţii, în semn de recunoştinţă pentru mesajul cuprinzător de pace, non-violenţă, înţelegere inter-religioasă, responsabilitate universală şi compasiune. A semnat ca autor sau co-autor peste 110 lucrări, citează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel