Daea: PNDR nu a adus niciun cent în România timp de doi ani
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Petre Daea
Petre Daea
Petre Daea a declarat că, timp de doi ani, România nu a luat un cent prin PNDR 2020.  

Petre Daea a declarat că Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pe o perioadă de doi ani, respectiv 2015 și 2016, nu a adus în România niciun ban. Ministrul Agriculturii a declarat că anul acesta ar putea depăși 50%. 

"În PNDR am făcut salturi extraordinare şi cred că anul acesta va fi posibil să depăşim 50% grad de absorbţie. Lucrurile sunt într-o analiză periodică. (...) În 2015 şi 2016 niciun cent nu a fost adus în România pe Planul Naţional de Dezvoltare Rurală. A fost un avans dat de Uniunea Europeană pentru a avea capital de lucru pentru PNDR, dar nu au fost bani aduşi ca urmare a unui program, ca urmare a realizării unui proiect, ca urmare a unei decontări la bugetul de stat şi apoi să preiei banii de la UE. Practic, niciun cent", a declarat Petre Daea.

"Prin efort conjugat, atent şi responsabil, am modificat PNDR în interesul fermierilor şi al ţării, socotind că acolo unde lucrurile nu merg şi analizând de ce nu merg, nu trebuie să le lăsăm pur şi simplu cum le-am declarat prima dată, ci să flexibilizăm sistemul de gândire şi de absorbţie ca să aducem toţi banii în ţară", a adăugat ministrul Agriculturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel