Data actualizării:
Data publicării:

Dacian Cioloș a răbufnit la informațiile referitoare la formarea noului Guvern

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Dacian Cioloş, copreşedintele USR-PLUS, precizează că majoritatea informațiilor referitoare la formarea noului Guvernsunt  speculaţii bazate pe unele zvonuri.

"Este cât se poate de normală atenția pe care presa o dă formării guvernului, dar aș dori să precizez că până la acest moment informarea publicului conține doar speculații bazate pe unele zvonuri. Majoritatea informațiilor care apar sunt rezultatul unor jocuri de culise în care diverse formațiuni sau persoane au un interes direct", precizează Dacian Cioloș într-o postare pe Facebook.

"Suntem conștienți că e nevoie de multă transparență și de o informare permanentă a presei și a publicului și ne dorim ca acest lucru să se petreacă cât mai eficient. În același timp, facem un apel la înțelegere din partea presei și a publicului în ceea ce privește mersul discuțiilor. Nu putem infirma toate informațiile care apar în spațiul public și nici nu putem subordona negocierile pentru formarea guvernului celor care lanseaza zvonuri în mod permanent".

Cioloș: avem oameni pentru toate posturile care ne revin

Suntem gata să negociem, am avansat deja un document care propune abordarea și, imediat ce se finalizează procesul de numărare a voturilor și avem o imagine clară în ceea ce privește repartizarea mandatelor în parlament, suntem convinși că președintele Iohannis va da tonul discuțiilor. Suntem deschiși tuturor publicațiilor și televiziunilor și suntem la dispoziția celor care au nevoie de informații în limita timpului și a mersului negocierilor.

În ceea ce ne privește formarea noului guvern, avem oameni pentru toate posturile care ne revin, calificați și profesioniști, gata să se implice din prima secunda. Dar nu mergem la negocieri cu nume de oameni cărora să le găsim posturi în administrație. Oricât de surprinzător pare pentru o negociere politică din România, noi vom insista pe program și pe măsuri, iar abia la sfârșit vom propune nume de persoane.

Cei care vor face parte din noul Executiv vor fi oameni cu specializări clare pentru posturile pe care le ocupă și pregătiți să aplice programul de guvernare așa cum va rezulta el din negocieri. Nu vom face rabat de la principiile noastre indiferent cât de excentric pare acest lucru în politica noastră", a mai precizat Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel