Dacian Cioloș, la strâns de gunoaie în Delta Văcărești - Video
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Dacian Cioloș, însoțit de ministrul Mediului, Cristina Pașca Palmer, și de alți demnitari din Guvern, printre care șeful Corpului de Control al Executivului, Mircea Valentin, a participat, joi, alături de peste 200 de voluntari de la o acțiune de ecologizare a Parcului Natural Văcărești.

"Acţiunea de astăzi este binevenită nu doar prin rezultatele pe care o să le lăsăm în urmă, împreună cu echipa de voluntari, dar e binevenită pentru că dăm un semnal că nu este suficient să iei o decizie doar pe hârtie, publicată în Monitorul Oficial. Această decizie trebuie pusă în practică şi trebuie început cu începutul,în primul rând să dăm semnalul că de acum înainte, această zonă nu mai este o groapă de gunoi, unde aruncăm ce nu ne interesează şi ar trebui să devină un parc, care să fie al nostru, dar al meu ca cetăţean, în aşa fel încât prin asumarea individuală a acestei responsabilităţi, să putem să ne asumăm asuma în mod colectiv transformarea acestui loc într-un parc", a declarat primul-ministru.

Dacian Cioloş a mai declarat că urmează să se elaboreze planul de management, prin care se vor delimita zonele și gradul lor de protecție în interiorul parcului. "Se vor putea face inclusiv anumite construcţii, în anumite condiţii, se vor putea desfăşura activităţi economice, probabil chiar imobiliare, în anumite limite, important este să avem acel plan de managament şi să vedem ce resurse trebuie să mobilizăm ca să devină ceea ce ne dorim cu toţii, un adevărat parc natural", a spus Cioloş.

Ministrul Mediului a declarat că în aria protejată Vărăreşti a avut loc deja o acţiune de ecologizare, cu utilaje, precizând că s-au strâns 2.200 mc de gunoi, cu escavatoare, iar ulterior a început o campanie cu voluntari de la "Let's Do It, Romania!" o acţiune în care toţi cei care doresc să se implice în curăţarea acestei zone, o pot face.

La eveniment, atât premierul Cioloș, cât şi ministrul Mediului au purtat tricouri albe cu mesajul "Brâncuşi e al meu, aşa cum şi Parcul Văcăreşti e al meu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel