Dacia, pe locul 3 în topul celor mai tranzacționate mașini second-hand din România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dacia ocupă doar locul al treilea în clasamentul celor mai tranzacționate mașini second-hand din România. Marca autohtonă este devansată de Volkswagen și Opel, conform datelor Autovit.ro, cea mai mare platformă online de anunțuri auto din România.

Dacia nu conduce în acest clasament din cauza taxării prin timbrul de mediu, susține Mihai Cune, business manager la Autovit.ro.

„Pentru un Logan din 2006, spre exemplu, la un preț de 3.000 de euro, timbrul de mediu ajunge la peste 1.000 de euro și suma este descurajantă. În ceea ce privește vechile Dacii, acestea merg doar la Rabla (programul de casare — n.r.) sau sunt lăsate moștenire nepoților”, a explicat Mihai Cune, citat de Agerpres.

Pe primele șase luni, la reînmatriculări (tranzacții cu mașini second-hand din România, nu provenind din importuri — n.r.), Dacia deține o cotă de 11% din totalul tranzacțiilor, după Volkswagen — 19% și Opel — 12%, fiind urmată în clasament de Ford — 8% și BMW — 6%.

Sursa citată adaugă că, în cazul tranzacțiilor cu mașini second-hand pe plan intern, „lovitura de grație” a fost dată în martie 2013 de apariția timbrului de mediu, care a determinat foarte mulți proprietari să renunțe la vânzarea mașinii. Acest lucru a condus la o scădere de 150.000 de tranzacții.

Citește și: Timbrul de mediu a distrus piaţa auto. Vezi cine spune

În prima jumătate a anului 2014, în România au loc lunar 16.000-18.000 de tranzacții de tipul reînmatriculărilor (tranzacții cu mașini second-hand existente în țară, nu aduse din import).

La mașinile noi înmatriculate în România în perioada de referință, Dacia este liderul detașat al pieței, cu o cotă de peste 31%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel