Dacia Duster 3, primul clip de prezentare / Cum arată și cât va costa noul SUV românesc / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Un clip de prezentare al noului model de Dacia Duster s-a scurs în presă.

Mai multe imagini cu Dacia Duster 3 au apărut în mediul online în ultimele ore, acestea fiind capturi de ecran dintr-un clip de prezentare al Dacia pentru piața din Germania, scurs în presă zilele trecute.

Clipul a fost șters ulterior de pe principalele platforme video, la insistența companiei, însă nu și de pe TikTok, acolo unde încă este postat.

Pentru a dezvolta Dacia Duster 3, designerii coordonați de David Durand s-au inspirat de la conceptul Bigster, care a fost prezentat publicului în ianuarie 2021.

În partea frontală, noua mașină va avea o bară de protecție verticală de mari dimensiuni și o capotă proiectată pentru a sublinia aspectul robust al SUV-ului. Blocurile optice cu o semnătura luminoasă în formă de Y reprezintă noua identitate vizuală a mărcii, introdusă pe actualul Duster în vara lui 2022, scrie largus.fr.

De asemenea, noul SUV va dispune de un spoiler în partea superioară a hayonului, iar numele mărcii este inscripționat central pe portabaj. Stopurile conțin și ele o semnătură luminoasă în formă de Y.

Din punct de vedere tehnic, cea de-a treia generație Duster folosește noua platformă CMF-B, care echipează deja Jogger și Sandero.

Noul SUV nu va dispune de motoare diesel. Astfel, Duster 3 va fi echipat cu noi motorizări, inclusiv versiunea hibridă 1.6 de 140 CP, prezentă deja pe Jogger.

Totuși, modelul de intrare în gamă va fi în continuare dotat cu GPL, cu unitatea 1.0 ECO-G de 100 CP. De asemenea, va exista și un motor 1.2 mild-hybrid 48V de 130 CP. Acesta va fi însoțit de o cutie de viteze manuală, însă va fi oferit în mai multe niveluri de putere și va fi cuplat la noua transmisie automată DW23.

Această cutie de viteze a fost introdusă pe piața din Brazilia, mai exact în cazul lui Renault Kardian, un SUV urban destinat piețelor emergente.

Cât ar urma să coste noul Duster

Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia, a precizat că mașina va fi puțin mai scumpă decât modelul precedent, însă va rămâne cu aproximativ „15% sub concurență“, potrivit Gadget Report.

„Noul Duster ar trebui să fie mai scump decât actualul Duster. Problema care se pune este cu cât mai scump, dar asta vom afla mai târziu, anul acesta sau anul viitor”, a spus șeful marketingului și operațiunilor Dacia, precizând că Duster va rămâne cu cel mai bun raport calitate/preț din segmentul său.

În segmentul B, concurenții mai mici precum Skoda Kamiq sau Suzuki Vitara au prețuri puțin peste 19.000 de euro, iar concurenții cu dimensiuni apropiate de Duster, cum sunt  Opel Mokka sau Seat Ateca, au prețuri de intrare de 21.000 – 21.500.

„Am fost mai ieftini cu 25% față de concurență în 2019, iar în 2022, cu 15% mai ieftini. Acum estimăm că suntem undeva la 12 – 13%. Așadar, între 10 și 15% mai ieftini decât competitorii-cheie, o poziție pe care putem să o controlăm și vom continua să monitorizăm. Avem produse noi anul viitor, vom avea noul Duster, de exemplu, iar poziționarea noului Duster va fi una-cheie, este un produs major pentru noi”, a declarat oficialul Dacia.

@marianverdepetru #duster3 #daciaduster #Dacia #newDuster ♬ Ghostbusters - WALK THE MOON

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel