Dacă găsești o cămașă pe parbriz, nu o da jos. Încuie-te în mașină și cheamă poliția
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 23 Martie 2023, 18:39
WhatsApp
Fotografie de la Peter Fazekaz/ Pexels
Fotografie de la Peter Fazekaz/ Pexels
Șoferii sunt adesea victimele furtului de mașini, mai ales dacă parchează în zone izolate sau slab iluminate.

Infractorii folosesc diverse tehnici pentru a sparge mașini și a fura obiecte de valoare, cum ar fi poșete, portofele, telefoane mobile, etc... Adesea stând la pândă chiar și în zonele foarte aglomerate de-a lungul străzilor sau în parcările mai retrase, infractorii intră în acțiune prin cele mai inovative și incredibile tehnici, scrie Solo Motori. Una dintre aceste tehnici este tehnica poziționării unui articol de îmbrăcăminte pe parbriz, legat în jurul ștergătoarelor.

Persoanele vizate în mod normal de activitățile de escrocherie ale hoților sunt cel mai adesea femeile și persoanele în vârstă, în principal din cauza vulnerabilității lor fizice.

Însă hoții, indiferent de sexul și vârsta nefericitelor victime, se bazează în primul rând pe factorul surpriză care de cele mai multe ori este decisiv pentru a garanta succesul jafului.

Metoda îmbrăcăminții

În ultima vreme, infractorii folosesc din ce în ce mai mult o nouă metodă care vă poate surprinde: ”metoda îmbrăcăminții”. Haideți să aflăm împreună cum funcționează și ce puteți face pentru a evita să deveniți o victimă.

În primul rând, hoții de mașini folosesc această metodă luând o cămașă sau o rochie pe care o leagă de ștergătorul parbrizului. Când sosește proprietarul vehiculului, va vedea cămașa și, bineînțeles se va opri să o scoată, de cele mai multe ori după ce au după ce au descuiat deja mașina. Între timp, hoțul poate profita de situație și poate fura obiectele de valoare din mașină.

Pentru a evita căderea în capcana ”metodei îmbrăcăminții”, este important să fii atent când te întorci la mașina parcată. Dacă observați ceva ciudat sau suspect, cum ar fi o cămașă sau o rochie prinsă în ștergătorul de parbriz, nu vă apropiați de ea. Dimpotrivă, este important să anunțați imediat poliția și să vă îndepărtați de mașină.

Și, pe final, cel mai important sfat: indiferent de situație, nu lăsați obiecte de valoare la vedere în mașină și nu parcați pe străzi neiluminate corespunzător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?