Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă!
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă. Sursa - pixabay.com
Dacă faceți acest lucru, toată murdăria va ieși imediat din mașina de spălat. O metodă eficientă. Sursa - pixabay.com
Curățarea casei nu este întotdeauna foarte ușoară. Murdăria poate fi oriunde, iar mașina de spălat nu face excepție.

Chiar și în mașină de spălat, care pare perfect curată și ordonată, puteți găsi praf și alte reziduuri care vor afecta succesul spălării. Multe gospodine se întreabă cum pot curăța perfect mașina de spălat și să elimine definitiv murdăria?

Evident, există un truc foarte simplu, care poate curăță cu adevărat mașina de spălat. Cu ajutorul acestui truc, veți obține haine cu adevărat curate și parfumate.

Un mod neobișnuit cu care poți învia o orhidee ofilită. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit

Pentru a curăța mașina de spălat, introduceți niște tablete pentru mașina de spălat vase în cuvă. În primul rând, puneți două tablete pentru mașina de spălat vase în tamburul mașinii de spălat și porniți un ciclu de spălare.

Trebuie să programați o spălare la 60 de grade și să lăsați mașina de spălat să funcționeze atâta timp cât este necesar.

După primele zece minute veți observa că apa din mașina de spălat se întunecă ușor. După șaizeci de minute, apa va fi acum complet murdară

În acest moment, mașina de spălat va elimina toată murdăria și nu va trebui decât să așteptați sfârșitul spălării.

Cum să speli puloverele pentru a le menține moi și pufoase: nu folosi niciodată acest produs

La finalul ciclului de spălare, apa va fi limpede și curată, ceea ce înseamnă că mașina de spălat a eliminat toată murdărie. După aceea, puteți spăla hainele fără probleme.

Gospodinele recomandă să folosiți acest truc cel puțin o dată pe lună. În acest fel mașina de spălat va fi întotdeauna curată, iar hainele vor fi perfecte după fiecare spălare. Pur și simplu veți fi uimiți de rezultat și veți recomanda acest truc tuturor.

 

Dezinfectează ușor și rapid periuțele de dinți: fără apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu

 

Periuța de dinți este un obiect indispensabil pentru igiena și perierea zilnică a dinților. 

O folosim, zilnic, pentru reducerea riscului de apariție a cariilor dentare și a altor probleme care afectează cavitatea bucală. În prezent, pe piață sunt disponibile diferite modele: periuțe de dinți electrice, manuale, cu peri duri sau moi.  

Mulți s-ar putea să nu se gândească la asta, dar periuța de dinți poate fi un incubator pentru bacterii și murdărie. O periuță de dinți murdară poate deteriora dinții și gura. După ce o folosiți, nu este suficient doar să o clătiți cu apă.

Petele galbene de pe obiectele sanitare vor dispărea fără urmă: ai nevoie de un produs din cămară

În primul rand, periuța de dinți trebuie depozitată întotdeauna cu perii dispuși în sus, astfel încât apa rămasă să curgă în jos. Este indicat să nu depozitați periuța împreună cu cele ale altor membri ai familiei, deoarece perii s-ar putea atinge între ei, favorizând transmiterea eventualelor bacterii.

În plus, se recomandă să evitați depozitarea periuței de dinți într-un capac de protecție, deoarece aceasta reține umiditatea creând un mediu prolific pentru bacterii.

Îndepărtați orice reziduuri de alimente de pe peri după curățarea dinților, deoarece acestea provoacă formarea și răspândirea bacteriilor. Efectuați această operațiune cu apă fierbinte trecând cu degetele peste peri. După o boala este indicat să schimbați periuța de dinți sau sa o dezinfectați.

În afară de apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu, iată o modalitate simplă de a vă dezinfecta periuța de dinți și cum să o păstrați.

Nu arunca cutiile de carton: iată cum le poți transforma în îngrășământ pentru plante

Pentru a menține o bună igienă orală, regula este să vă periați dinții de trei ori pe zi și să vă dezinfectați periodic periuța de dinți.

Dezinfectarea periuței de dinți se poate face prin achiziționarea unor produse speciale sau pur și simplu punând-o într-o cană în care ați turnat apă de gură. Țineți periuța peste noapte în apă de gură, apoi clătiți-o înainte de a o folosi.

O altă soluție este să o lăsați scufundată timp de o oră într-o cană cu apă oxigenată și apoi să o clătești bine. În caz contrar, puteți opta să o țineți într-o soluție de apă, bicarbonat de sodiu și oțet.

Unii nu știu că periuța de dinți poate fi dezinfectată în apă clocotită timp de aproximativ trei minute. În loc de apă de gură, oțet și bicarbonat de sodiu, aceasta ar putea fi o modalitate excelentă de a dezinfecta periuța de dinți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel