Dacă comanda de iPhone îți întârzie, e vina Chinei! Apple, afectat de politicile zero COVID
Politica zero COVID a Chinei pare să fie un inconvenient pentru companiile care își fabrică produsele în Asia, în special pentru Apple.
Pentru cei care vor să cumpere ultimele noutăți în materie de telefoane, Apple spune că ar trebui să ia în calcul timpi de așteptare mai mari pentru a primi noile produse. Gigantul tehnologic a anunțat că fabrica sa de asamblare din China funcționează acum la o capacitate semnificativ redusă. Oficialii au închis un cartier unde se află fabrica de iPhone de la Foxconn, cea mai mare din lume, pe 2 noiembrie, timp de șapte zile.
Vestea vine în timp ce China își reiterează angajamentul față de politica zero COVID.
„Așa cum am procedat în timpul pandemiei de COVID-19, acordăm prioritate sănătății și siguranței lucrătorilor din lanțul nostru de aprovizionare. Continuăm să vedem o cerere puternică pentru modelele iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Cu toate acestea, acum ne așteptăm la livrări mai mici de iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max decât anticipam anterior, iar clienții vor experimenta timpi de așteptare mai mari pentru a-și primi noile produse”, se arată într-un comunicat al Apple, care și-a lansat noua linie de iPhone în septembrie.
Provocările Chinei nu sunt singulare
Anunțul va dezamăgi probabil investitorii care sperau că China va ridica restricțiile legate de COVID în viitorul apropiat. Bursele chineze au crescut brusc vineri, pe fondul zvonurilor despre încheierea carantinelor. Abordarea neînduplecată a Beijingului de a opri răspândirea virusului a avut un cost economic enorm. Dar liderul țării, Xi Jinping, care a susținut personal politica, nu a dat nicio indicație că aceasta se va atenua în curând.
Cele mai recente cifre arată că cea de-a doua economie din lume se luptă să facă față provocărilor prelungite generate de restricțiile persistente, de o prăbușire a pieței imobiliare și de riscul unei recesiuni globale.
Importurile și exporturile s-au contractat într-un timp scurt
Cifrele comerciale din China publicate luni au arătat că importurile și exporturile sale s-au contractat în mod neașteptat în octombrie. Este prima scădere din mai 2020. Livrările de ieșire au scăzut cu 0,3% față de anul anterior, ceea ce este în contrast puternic cu o creștere de 5,7% în septembrie. A fost cea mai proastă performanță din mai 2020.
Țara a raportat duminică 5.643 de noi infecții cu COVID, cel mai mare număr zilnic din ultimele șase luni. Zhengzhou, unde se află fabrica Foxconn, este capitala provinciei Henan din centrul Chinei și găzduiește aproximativ 10 milioane de oameni. Zona a înregistrat luni 3.683 de cazuri și 22 de decese.
Cazuri au fost detectate și în interiorul fabricii, ceea ce a determinat o oprire bruscă a producției și părăsirea incintei de către lucrători. Luni, compania a început o lansare de recrutare la fabrica sa din Zhengzhou. Oferă lucrătorilor care au părăsit fabrica între 10 octombrie și 5 noiembrie un bonus unic de 500 de yuani (sau 69 de dolari) dacă se întorc la muncă. Vezi mai multe pe acestu subiect:
Angajații unei fabrici Apple au plecat pe jos
Foxconn, unul dintre cei mai mari furnizori ai Apple, se confruntă cu o întrerupere majoră a fluxului de producție la cea mai mare fabrică de asamblare de iPhone din China, deoarece muncitorii îngrijorați pentru sănătatea lor părăsesc fabrica, potrivit videoclipurilor de pe rețelele sociale. Compania taiwaneză se luptă pentru a controla un focar de Covid din campusul său din orașul central chinez Zhengzhou. Exodul pune o presiune enormă asupra Foxconn chiar înainte de începerea sezonului cheie al cumpărăturilor de sărbători și evidențiază modul în care politica strictă zero-Covid a țării afectează afacerile de peste oceane a gigantului din lumea tehnologiei. Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News