Data publicării:

Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat. Sursa - pixabay.com
Dacă aveți un borcan de dulceață în cămară, preparați acest desert parfumat. Sursa - pixabay.com

Dacă aveți un borcan de dulceață delicioasă, atunci ar trebui să pregătiți un desert foarte simplu și în același timp foarte gustos.  

Puteți face o prăjitură cu brânză și cu gem sau cu dulceață. Nu vă fie frică să experimentați!

Veți avea nevoie de:


dulceață - 100 grame,
brânză de casă - 200 grame,
făină de grâu - 1 cană,
ouă - 2 bucăți, 
zahăr - 2 linguri,
praf de copt - 1 linguriță,
unt - 50 grame.

 


Rețeta, pas cu pas



Combinați brânza, dulceața și zahărul într-un castron adânc. Adăugați ouăle. Se toarnă untul topit și se amestecă totul până la omogenizare, folosind un mixer.

Cea mai rapidă și mai ușoară omletă italiană: amestecă toate ingredientele și dă-le în cuptor 

Se completează cu făina de grâu cernută și praful de copt. Amestecați bine toate ingredientele.

Puneți aluatul într-o tavă de copt. Trimiteți desertul în cuptorul încălzit și coaceți prăjitura, la 180 de grade, circa 40 de minute.

Prăjitura cu brânză și dulceață este gata. Se presară cu zahăr pudră și se decorează cu frunze de mentă. Poftă bună!

 

Vezi și:

 

Desert din cafea, gata în 4 minute: fără frișcă și fără gelatină

 

Desertul de cafea se prepară ușor, pe bază de apă cu gheață și cafea. Desertul se servește cu înghețată sau lapte călduț și se prepara fără a folosi frișcă și gelatină.

 

Ingrediente:

cafea instant - 20 grame;

apă cu gheață - 200 ml;

zahăr - 100 grame;

zahăr vanilat - 10 grame.

 

Rețeta, pas cu pas

 

Turnați 200 ml de apă cu gheață într-un vas adânc. Adăugați 20 de grame de cafea instant. Completați cu zahăr și zahăr vanilat. Bateți totul cu un mixer la viteză medie.


Clătite ușoare, preparate după rețeta  „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos

Spuma va începe, imediat, să se formeze.  Trebuie să mixați până când spuma este fermă, aproximativ 4 minute. Crema gata preparată poate fi păstrată în frigider.

Poate fi servită nu doar ca desert independent, ci și folosită pentru a face prăjituri și produse de patiserie mai complexe. 

 

Vezi și:

 

Desert japonez din ouă și ciocolată albă: fără făină și fără lapte. Este divin

 

Din doar 3 ingrediente puteți prepara un desert japonez divin. Brânză, ouă și ciocolată albă sunt cele trei ingrediente ale unui tort japonez foarte moale, care vă va cuceri.

Există multe rețete foarte simple, dar nu sunt multe deserturi, care să poată fi preparate cu doar trei ingrediente. Acesta pe care urmează să vi-l prezentăm vine tocmai din Japonia.

Nu conține făină și de aceea este bun pentru cei care suferă de boala celiacă. Este clar că și  ciocolata albă trebuie să fie fără gluten.

 

Dar să trecem la rețetă. Ingredientele de care ai nevoie:

trei ouă;

130 grame de brânză tartinabilă (de exemplu Philadelphia);

130 grame de ciocolată albă.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Primul lucru este să separați gălbenușurile de albușuri. Acestea din urmă trebuie bătute bine cu un mixer electric până se întăresc.

În alt vas, amestecați brânza tartinabilă cu ciocolata albă, pe care trebuie, mai întâi să o topiți.

Adăugați, apoi, gălbenușurile și amestecați totul ușor, folosind o spatulă sau o lingură de lemn.

Vinete prăjite într-o friteuză cu aer cald. O mâncare super rapidă cu 43 de calorii pentru o porție

În bolul cu gălbenușuri și brânză se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor cu spatula. 

Aluatul rezultat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Următorul pas este să dați tava la cuptor și să coaceți desertul la 170 de grade, aproximativ patruzeci de minute.

Tortul japonez poate fi servit cu un topping de sirop de arțar sau chiar, mai simplu, stropit cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel