Data publicării:

Dacă ai aceste afecțiuni, NU trebuie să mănânci supă cu carne

Autor: Irina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels
Supa, deși este considerată unul dintre cele mai benefice preparate, poate dăuna persoanelor cu anumite boli. 

Supele grase, cu bulion de peşte sau carne, pot dăuna persoanelor cu boli cronice ale pancreasului şi tractului gastro-intestinal. Aceste supe conţin de obicei o cantitate mare de grăsimi. Sunt mâncăruri bogate în calorii, deoarece conţin adesea cartofi şi paste.

Ciorbele grase nu trebuie consumate de persoane cu boli ale tractului gastro-intestinal: pancreatită, gastrită, colecistită, enterocolită. E bine să se înlocuiască cu supe de legume, care sunt considerate a fi dietetice, ele normalizează motilitatea tractului gastro-intestinal şi sunt capabile să compenseze deficienţa de vitamine şi oligoelemente.

Supele de legume ar trebui incluse în dietă în timpul slăbirii sau după recuperarea după o boală. În al doilea caz se recomandă bulionul de carne. Grăsimile sunt necesare pentru absorbţia şi sinteza vitaminelor, producerea de hormoni steroizi, inclusiv hormoni sexuali, precum şi pentru frumuseţea pielii, părului şi a unghiilor, notează Rador. 

Persoanele care NU trebuie să consume usturoi

Usturoiul are multe proprietăţi utile, este un antibiotic natural şi un antiseptic. 

Dar, în unele cazuri, utilizarea usturoiului poate dăuna organismului. În plus, este strict interzisă folosirea sa în combinaţie cu anumite produse, scrie Rador.

În ciuda conţinutului ridicat de oligoelemente şi vitamine utile, nu toată lumea poate mânca usturoi.

Acest produs este contraindicat în caz de ulcer gastric, probleme hepatice şi ale vezicii biliare. Nu trebuie consumat de persoanele care suferă de astm bronşic, epilepsie şi tensiune arterială scăzută.

Persoanele alergice pot dezvolta o reacţie la usturoi, fiind afectate cel mai adesea pielea şi sistemul respirator, prin erupţii cutanate, respiraţie şuierătoare, dureri în gât, tuse.

Usturoiul este contraindicat femeilor însărcinate şi care alăptează, dar și copiilor sub doi ani.

Nu se recomandă utilizarea usturoiului cu lapte, produse lactate, fructe, roşii - acest lucru poate duce la indigestie, fermentaţie şi arsuri la stomac.

Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel