Data actualizării:
Data publicării:

Dacă ai acest simptom, apelează la un medic. ATENȚIE! "Un adevărat CALVAR"

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp

COVID-19 a creat nenumărate griji în rândul populației și pe lângă simptomele pe care le cunoaștem până acum, medicii specialiști vin cu noi informații, pe care mulți oameni le resimt deja. 

Tot mai multe persoane suferă din cauza pandemiei de COVID-19, iar starea din ultimele luni devine din ce în ce mai apăsătoare. Astfel, medicii psihiatri susțin că odată cu pandemia, unele persoane au picat pradă unor obsesii. 

„De la o viață normală ajungem să trăim un adevărat calvar al propriilor gândurilor pentru că drumul de la normalitate la o decompensare psihică este destul de scurt. Obsesiile se referă la anumite gânduri, imagini sau idei care apar în mintea noastră într-un mod intruziv, în sens nedorit, împotriva voinței noastre și pe neașteptate. Acestea provoacă adevărate emoții neplăcute traduse adesea printr-o frică sau prin sentimente de vinovăție”, susține un specialist de la Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi.

Idei și gânduri neconforme cu normalitatea

 

În plus, toate aceste obsesii din perioada COVID-19 fac referire la multe idei sau gânduri neconforme cu starea de normalitate. Specialiștii susțin că ideea de contaminare ne este inoculată de amalgamul informațiilor privitoare la boală, fiindu-ne frică permanent să nu ne contaminăm cu virusul prin atingerea mânerelor de la uși, a diverselor suprafețe, prin așezarea pe scaune, mai ales pe cele din mijloacele de transport în comun sau din spitale. Chiar și respirând aerul fără a purta mască de protecție poate fi resimțit de unii dintre noi, citează evz.ro.

„În unele situații, persoanele se pot simți vinovate de faptul că pot îmbolnăvi alți oameni prin nepurtarea măștii sau printr-o dezinfectare insuficientă. În acest caz, personalul medical sau cel expus în mod direct cu potențiali infectați sau chiar cu bolnavi de COVID-19 poate manifesta sentimente puternice de vinovăție, asociate cu gândul că aduc boala acasă. Unii dintre aceștia consideră că familiile lor au de suferit din cauza meseriei și a riscului pe care îl au”, a completat specialistul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel