CV-uri și declarații mermelite la Ministerul Sănătății. Omul fără nume, ajuns director, vinovat de ”secretizarea” documentelor Ioanei Mihăilă și Monicăi Althamer
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Vlad Voiculescu și CV-urile de la Ministerul Sănătății
Vlad Voiculescu și CV-urile de la Ministerul Sănătății
Liderii USR și PLUS ne-au transmis că responsabilă pentru lipsa CV-urilor, declarațiilor de avere și interese în cazul Monicăi Althamer și Ioanei Mihăilă de pe site-ul Ministerului Sănătății este Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale.

”Declarațiile de avere și de interese, precum și CV-urile doamnelor Ioana Mihăilă și Monica Althamer au fost trimise către Secretariatul General al Guvernului în termenul regulamentar. De aici, declarațiile de avere și de interese au fost publicate pe site-ul: http://declaratii.integritate.eu/


Toate aceste documente ar fi trebuit să fie publicate și pe site-ul Ministerului Sănătății de către aceeași Direcție Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale, direcție care ar trebui să explice care sunt motivele pentru care aceste informații nu sunt nici până în prezent publice”, a transmis USR-PLUS.

Așadar, vinovat este un funcționar din subordinarea lui Vlad Voiculescu. Dar cine conduce Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale? Carmen Șotîngă. Aceasta a obținut postul după o probă de interviu pentru ocuparea fără concurs a funcției de director general gradul II la Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale din cadrul Ministerului Sănătății condus atunci de Vlad Voiculescu.

Pentru acest post au fost admiși la interviu doi candidați

Carmen Șotîngă nu a dorit să îi fie făcut public numele, astfel că în anunțul Ministerului Sănătății privind obținerea postului, aceasta apărea doar cu numărul dosarului. A fost o situație fără precedent. Practic, pe un post public s-au bătut omul şi dosarul. Cei doi candidați - unul fără nume, iar celălalt cu nume - au concurat pentru postul respectiv, şi anume:

- pe prima poziţie era "Nr. dosar Reg2/3195/02.03.2021"

- pe poziţia a doua era cetăţeanul Mitrea Petre.

Până la urmă a câștigat dosarul, adică Carmen Șotîngă. Vezi aici, pe larg, subiectul: https://www.dcnews.ro/situatie-fara-precedent-la-ministerul-sanatatii--omul-se-bate-cu-dosarul-pentru-functiile-de-conducere---document_806431.html

Așadar, vinovată pentru lipsa de transparență cu CV-urilor, declarațiile de avere și interese în cazul Monicăi Althamer și Ioanei Mihăilă de pe site-ul Ministerului Sănătății este tocmai Direcția Generală Resurse Umane, Structuri și Politici Salariale, director fiind Carmen Șotîngă, o directoare căreia îi plac atât de mult secretele încât și pentru postul ei a vrut să-și țină numele ascuns. Și cum de fix la Ioana Mihăilă și Monica Althamer, Direcția nu și-a făcut treaba? De ce, de exemplu, la Andrei Baciu (PNL) și alți secretar de stat, informațiile sunt publice, puse cât mai la vedere?!

Chiar ar merita investigat ce s-a întâmplat la Ministerul Sănătății. Te poți întreba dacă nu cumva cele două nu au cerut ca informațiile să fie păstrate la secret cu atât mai mult cu cât directoarea Direcției, Carmen Șotîngă a fost pusă, fără concurs, în mandatul lui Vlad Voiculescu. De ce au fost ”secretizate” CV-urilor și declarațiile de avere și de interese tocmai ale secretarilor de stat susținuți de USR-PLUS, dar nu și cele ale secretarilor de stat de la PNL? De ce, în numele transparenței promise de USR-PLUS, nimeni nu s-a sesizat? Nici Vlad Voiculescu, nici Dan Barna, nici Dacian Cioloș?

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Secretomania de la Ministerul Sănătății. ”Transparenții” de la USR-PLUS au găsit vinovatul pentru situația în care se află oamenii lui Voiculescu

2. -imagine fara descriere- (ministerul_sanatatii_captura_92136400_78789400.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel