„Cutuma internațională“ încălcată de Putin de două ori. Hartmann: Următoarele 15 zile reprezintă o eternitate
H.D. Hartmann, analist de politică externă a fost invitat în emisiunea Geostrategica, la DC News, unde a explicat modul în care Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, a încălcat de două ori o cutumă internațională.
Invitat la emisiunea Geostrategica, la DC News, H.D. Hartmann, analist de politică externă, a explicat modul în care Vladimir Putin a încălcat o cutumă internațională de-a lungul ultimelor două decenii:
CITEȘTE ȘI - Putin: Lansatoarele de rachete din Polonia și România sunt o amenințare pentru Rusia
„Să nu uităm, însă, că aveam un eveniment care începe săptămâna aceasta, pe 4 februarie, deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing. Este o cutumă internațională care spune că atunci când sportul vorbește armele tac. În general, în timpul olimpiadelor, războaiele încetează sau nu se deschid. Cu toate că avem un pattern (n.r. tipar) de provocare. Aveam Georgia, în 2008, exact în timpul Olimpiadei de la Beijing și avem anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea, în 2014, care a fost după Olimpiada de la Soci.
Deci, fără discuție că existe un pattern de încălcare a acestei cutume universale a păcii în timpul olimpiadelor, dar eu nu cred că se va întâmpla ceva, în timpul olimpiadei, până pe 20 februarie. Avem încă 15 zile de tratative, iar în diplomație și politică 15 zile reprezintă o eternitate“, a precizat H.D. Hartmann.
CITEȘTE ȘI - Iohannis: "Riscurile s-au amplificat". Mesajul preşedintelui în criza NATO - Rusia
Rusia revine și spune că nu vrea ieșirea Bulgariei din NATO, dar are o problemă cu România
Ambasadorul Rusiei în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a detaliat cererea Moscovei ca NATO să revină la granițele sale din 1997, subliniind că acest lucru nu implică retragerea NATO din Bulgaria, într-un interviu acordat marți postului NOVA TV.
„Nu se pune problema țărilor care au aderat la NATO după 1997 să iasă NATO. Vorbim despre retragerea contingentului militar, a bazelor și a armelor strategice staționate pe teritoriul lor din 1997. Nu vorbim despre Bulgaria pentru că în acest moment nu aveți nici baze și nici armament ofensiv strategic, dar acest lucru ar trebui să preocupe România într-o oarecare măsură“, a menționat ambasadorul.
„Vorbim despre o atitudine principială, despre un anumit contingent militar, armamente strategice și baze situate pe teritoriu. Nu există nimic de acest gen în Bulgaria. Aș dori să subliniez că guvernul dumneavoastră a avut mare dreptate, după părerea mea, nu a vorbit dur despre această problemă și nu a încercat să facă aceste jocuri“, a explicat diplomatul (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News