CUTREMURE România, 14 martie 2022. ”E puțin neobișnuit”. Seismolog INFP: Ne așteptăm să urmeze și altele, poate și unul de 5, poate și unul de 6
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto INFP/ Cutremure România
foto INFP/ Cutremure România
Două cutremure de magnitudine medie s-au produs astăzi în România. 

Mihai Diaconescu, seismolog INFP, apreciază, într-o intervenție la Antena 3, că e puțin neobișnuit să fie două cutremure de peste 4 pe Richter în aceeași zi: ”E puțin neobișnuit să fie două cutremure de 4 în aceeași zi, pe o arie destul de restrânsă.”

Totuși, privind situația de ansamblu, seismologul INFP spune că ”nu ne miră că au avut loc cutremure de 4 în zona Vrancea”. ”Menționez că aceste cutremure sunt exprimate în magnitudine locală, ceea înseamnă o magnitudine de cam 3,8 - 3,9, deci nu sunt cutremure care să ne pună probleme. Și adâncimea la care s-au produs este diferită și distanța este considerabilă, deci nu ne punem probleme de iminență a unui cutremur” asigură Mihai Diaconescu. 

”Ne așteptăm să mai urmeze și alte cutremure de magnitudini mai mici, poate și unul de 5, că nu s-a mai produs de mult, poate și unul de 6, că sunt peste 10 ani de când nu s-a mai produs” preconizează seismologul Institutului Național de Fizică a Pământului. 

Două cutremure în România, în 14 martie 2022

Primul cutremur produs astăzi, 14 martie 2022, a fost înregistrat la ora 00:31, conform INFP, la adâncimea de 103 kilometri. A avut o magnitudine de 4,2 pe Richter, conform sursei citate. 

Al doilea cutremur de astăzi s-a produs nouă ore mai târziu, la 09:32, la adâncimea de 103 kilometri, având magnitudinea de 4,3 pe Richter. Ambele cutremure au fost resimțite la suprafață, conform mesajelor primite de INFP. 

Citește mai mult aici: CUTREMUR România, 14 martie 2022. Seism în Vrancea. INFP, anunț/ Al DOILEA cutremur de peste 4 pe Richter, în Vrancea. ”S-a simțit destul de bine”

Cu privire la posibilitatea unui cutremur cu magnitudinea de 6 pe Richter, Gheorghe Mărmureanu, președinte onorific al INFP, declara, recent, că acesta nu se va produce în viitorul apropiat, ci chiar prin anii `40- 2040.

”Următorul mare cutremur va fi în jurul anului 2040. Un mare cutremur, cu o magnitudine de peste 6 și ceva. Deci, din punctul meu de vedere, nu se pune problema unui cutremur catastrofal până la această dată!” afirma Gheorghe Mărmureanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel