Cutremur, vineri dimineața, în Vrancea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Cutremur puternic în județul Gorj
Cutremur puternic în județul Gorj
În ziua de 10 Februarie 2023 la ora 06:32:04 (ora locală a României) s-a produs în Zona seismica Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 77km, a anunțat Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71km E de Brasov, 93km S de Bacau, 99km NE de Ploiesti, 125km V de Galati, 128km NV de Braila, 152km N de Bucuresti, 164km NE de Pitesti, 175km SV de Iasi, 183km E de Sibiu, 217km N de Ruse.

Twitter şi TikTok, blocate în Turcia după cutremure

Autorităţile din Turcia au restricţionat accesul la Twitter şi la Tik Tok după cutremurele care au lovit ţara luni, 6 februarie. 

În Turcia a fost restricţionat accesul la reţeaua de socializare Twitter (blocat în Federaţia Rusă, la solicitarea Roskomnadzor), anunţă organizaţia NetBlocks, care monitorizează activitatea internetului şi a reţelelor sociale. Totodată, într-un raport al organizaţiei se specifică faptul că reţeaua de socializare a fost blocată, după ce oamenii au început să o folosească pentru a transmite informaţii despre victimele recentului cutremur. În plus, se menţionează că au existat unele probleme în funcţionarea TikTok, scrie portalul Diken.

Pe reţeaua de socializare au apărut o mulţime de videoclipuri despre consecinţele cutremurului şi incapacitatea autorităţilor de a acorda asistenţă populaţiei. Blocarea Twitter în Turcia a fost comentată de omul de afaceri american, proprietarul reţelei de socializare Elon Musk

Sat aflat la graniţa dintre Turcia şi Siria, inundat după cutremur

Majoritatea locuitorilor din satul Tloul situat în nord-vestul Siriei au părăsit joi zona inundată după ce un baraj de pământ s-a prăbuşit în urma seismului care a zguduit regiunea, a constatat un corespondent al AFP.

În acest sat situat în nordul provinciei Idlib, lângă graniţa cu Turcia, apa acoperea parţial casele şi trunchiurile pomilor fructiferi, în timp ce lanurile de grâu şi fasole erau total scufundate.

Străzile din sat au fost de asemenea inundate după prăbuşirea barajului de pământ situat pe un afluent al râului Oronte.

Zeci de familii au părăsit satul, majoritatea refugiindu-se într-o localitate învecinată.

Vezi și:  Bogdan Chirieac desfiinţează teoria conform căreia cutremurele din Turcia ar fi fost provocate de baza americană HAARP: Nicio legătură între ionosferă şi scoarţa planetei!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel