Cutremur puternic în Peru. Deocamdată nu au fost semnalate victime
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Un seism cu magnitudinea cuprinsă între 7,5 şi 8 s-a produs în Peru la primele ore ale dimineţii de duminică, însă, pâna la ora transmiterii acestor informaţii, nu au fost raportate victime, persoane accidentate şi pagube materiale, informează agenţiile de presă AFP şi APP.

Institutul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a anunţat că un seism cu magnitudinea 8 s-a produs la ora 07:41 (02:41 ora locală) la o distanţă de aproximativ 75 de kilometri sud-est în raport cu oraşul Lagunas, în pădurea amazoniană, aproape de graniţa cu Brazilia, la o adâncime de 110 kilometri. Potrivit agenţiei americane, cele mai multe dintre seismele puternice înregistrate în America de Sud se produc la adâncimi de cel mult 70 de kilometri.


"Sunt posibile să fie anunţate victime şi pagube materiale, însă impactul seismului ar trebui să fie destul de localizat", au afirmat specialiştii de la USGS într-un raport preliminar.

Institutul de Geofizică din Peru a anunţat că seismul a avut magnitudinea 7.5. Potrivit autorităţilor peruane, seismul a provocat panică în rândul localnicilor, însă nu a cauzat pagube materiale importante.

Potrivit aceluiaşi institut peruan, epicentrul s-a situat la adâncimea de 141 de kilometri.

Seismul a fost resimţit în regiunile nordice şi centrale din Peru, inclusiv în capitala acestei ţări, Lima.

"Bazându-ne pe datele disponibile (...), nu există un risc de tsunami, deoarece seismul a fost localizat la o adâncime mult prea mare sub nivelul scoarţei", a anunţat Pacific Tsunami Warning Center din Statele Unite.

În februarie, un cutremur cu magnitudinea 7,5 şi epicentrul localizat în Peru în apropiere de graniţa cu Ecuador a zguduit coasta sud-americană şi regiunea amazoniană din nordul statului Peru. Cutremurul a rănit nouă persoane şi a provocat pagube materiale în Ecuador, însă nu a făcut victime şi nici pagube în Peru.

Vezi și: Muntele Everest a făcut șapte victime într-o săptămână

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel