Cutremur puternic în Papua Noua Guinee. Ce intensitate a avut
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cutremur puternic în Papua Noua Guinee. Ce intensitate a avut / Foto: Pixabay, de Tumisu
Cutremur puternic în Papua Noua Guinee. Ce intensitate a avut / Foto: Pixabay, de Tumisu
Un cutremur s-a produs în Papua Noua Guinee.

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 s-a înregistrat duminică în largul coastelor Papua Noua Guinee, a anunţat Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), fără să fie lansată alertă de tsunami, scrie Agerpres, citând AFP.

Seismul produs la o adâncime de 38,2 kilometri.

Cutremurul a avut epicentrul la 29 de kilometri est-nord-est de oraşul Kandrian, capitala provinciei West New Britain, potrivit USGS.

VEZI Și: Oamenii din Istanbul trăiesc cu teama că un sesim puternic îi va lovi. Ce spun experții despre riscul de cutremur în capitala Turciei


Papua Noua Guinee se află în aşa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului"

Papua Noua Guinee sau Noua Guinee este o țară insulară situată în vestul Oceanului Pacific (în Melanezia), la nord de Australia și la est de Indonezia. Împarte insula Noua Guinee cu provinciile Papua și Papua de Vest ale Indoneziei. Capitala este Port Moresby.

Relieful este predominant muntos, format din 2 lanțuri muntoase, de origine vulcanică, ale insulelor principale, și prelungirea acestora în insulițele vecine. Activitate vulcanică există în Arhipelagul Bismarck (Mt. Ulawun, 2.305 m) și în Insulele Bougainville (8985 km2). 

Papua Noua Guinee se află în aşa-numitul "Cerc de Foc al Pacificului", o zonă unde se înregistrează aproximativ 90% din activitatea seismică şi vulcanică a lumii şi unde se produc aproape 7.000 de cutremure pe an, majoritatea de intensitate moderată. 

VEZI ȘI: Cutremur în Argentina, resimțit în mai multe țări. Ce magnitudine a avut

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel