Cutremur puternic în insula grecească Zakynthos
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Un seism a zguduit insula grecească Zakynthos. 

Un seism de 5,4 pe scara Richter a zguduit astăzi dimineață insula grecească Zakynthos, unde câteva stânci s-au prăbușit în renumitul golf Navagio, vizitat zilnic de 10.000 de turiști. Nu a fost nimeni rănit, dar golful a fost închis, transmite corespondenta RRA, la Atena, Mihaela Lambrinidou.

Cutremurul a fost resimțit în toate cele şapte insule din Marea Ionică, foarte apreciate de turiști, și pe coasta vestică a peninsulei Peloponez. Potrivit Institutului de Geodinamică din Atena, centrul cutremurului a fost localizat la o adâncime acvatică de aproximativ opt kilometri, între insulele Zakynthos și Kefalonia. Zona este cunoscută seismologilor, deoarece fricțiunea dintre placa tectonică africană și cea europeană produce frecvent cutremure cu magnitudine medie. Nu au fost menționate victime sau pagube, scrie Rador. Totuși, în insula Zakynthos, în cel mai renumit golf al insulei, la Navagio, unde epava unei nave de contrabandă atrage zilnic mii de turiști, cutremurul a provocat alunecări de teren. Stânci s-au dezlipit și s-au rostogolit la sol și în mare, dar departe de locul unde acostează navele cu turiști, fără ca cineva să fie rănit. Ca măsură de precauție, autoritățile au interzis de astăzi accesul ambarcațiunilor cu turiști.

Cutremur cu magnitudinea 5.8 s-a produs în Creta, Grecia

Un cutremur cu magnitudinea 5.8 grade pe scara Richter a lovit sâmbătă Grecia, a anunţat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC). Epicentrul cutremurului a fost în Insula Creta, la 2 km adâncime, transmite Reuters, conform Rador. Insula Creta este cea mai sudică insulă grecească la Marea Egee, fiind una dintre provinciile cea mai căutată de turiști, aflată la intersecția a trei continente: Europa, Asia și Africa. La rândul ei, Creta cuprinde următoarele 4 prefecturi/regiuni administrative: Chania, Heraklion, Lasithi și Rethimno. Citește mai multe AICI

Cutremur puternic în China. Zeci de oameni și-au pierdut viața

Cel puțin 65 de persoane au fost ucise într-un cutremur puternic care a lovit sud-vestul Chinei și a fost resimțit de milioane de oameni ținuți la casele lor în condiții de izolare strictă de Covid în Chengdu. Cutremurul cu magnitudinea de 6,6 s-a produs la aproximativ 43 km sud-est de orașul Kangding, la o adâncime de aproximativ șase mile, a declarat US Geological Survey (USGS).

Radiodifuzorul de stat chinez CCTV a declarat că 17 persoane au murit în orașul Ya'an, în timp ce au fost raportate 29 de decese în prefectura învecinată Ganzi.

„Alte 16 persoane au fost date dispărute și 50 au fost rănite”, a declarat CCTV luni seara. Cutremurul a zguduit și clădirile din capitala provinciei Sichuan, Chengdu, și din orașul Chongqing din apropiere.

Chengdu se află în lockdown

Un rezident a spus: „L-am simțit destul de puternic și unii dintre vecinii mei de la parter au spus că l-au simțit foarte intens. Dar pentru că Chengdu se află sub lockdown, oamenilor nu le este permis să-și părăsească locuințele, așa că mulți dintre ei s-au refugiat în curți”. Citește continuarea articolului AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel