Cutremur puternic în Indonezia. Panică printre locuitori, după emiterea unei alerte de tsunami / VIDEO
Un cutremur puternic a determinat emiterea unei avertizări de tsunami în Indonezia.
Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 a lovit estul Indoneziei, marți, a anunțat US Geological Survey (USGS), seismologii avertizând la scurt timp despre posibilitatea unor valuri tsunami periculoase. Epicentrul a fost la nord de insula Flores din provincia Indoneziană de Est Nusa Tenggara, unde cutremurul a stârnit teroare printre localnici. Ulterior, avertizarea de tsunami a fost ridicată.
De asemenea, Agenția de Meteorologie, Climatologie și Geofizică din Indonezia, cunoscută sub numele de BMKG, a raportat anterior cutremurul cu magnitudinea 7,4 și a avertizat cu privire la un „potențial tsunami”.
„Am fost acolo. Oamenii au fugit panicați. Încă sunt... speriat”, a declarat Nuraini, un rezident al insulei Adonara din Regența Florerilor de Est, potrivit agenția de presă AFP.
Oameni îngroziți au fost auziți țipând în timp ce se adunau pe stradă, în timp ce pământul se cutremura, potrivit videoclipului obținut de Al Jazeera de la Marius Jelamu, un purtător de cuvânt la biroul guvernatorului din East Nusa Tenggara. Un alt videoclip furnizat de aceeași sursă a arătat o ușoară creștere a nivelului apei într-o zonă de coastă din provincie, dar nu a fost raportat niciun tsunami major.
Nu au existat pagube majore
Nu au fost raportate pagube semnificative sau decese în zonele în care a fost resimțit cutremurul. USGS a spus că șansele să existe victime sunt scăzute, menționând în același timp că „seismele recente din această zonă au provocat pericole secundare, cum ar fi tsunami și alunecări de teren, care ar fi putut contribui la pierderea de vieți”.
„Toată lumea a fugit în stradă”, a declarat Agustinus Florianus, un locuitor al orașului Maumere de pe insula Flores, pentru agenția de presă Reuters.
Avertismente de tsunami au fost emise pentru zonele Maluku, East Nusa Tenggara, West Nusa Tenggara și sud-estul și sudul Sulawesi, după ce seismul care a avut loc la 112 km (69,59 mile) nord-vest de Larantuka, în partea de est a insulei Flores, la o adâncime de 12 km. Totodată, o replică cu magnitudinea de 5,6 a avut loc în Larantuka, după cutremurul principal, potrivit rapoartelor.
În 2018, un cutremur puternic a zguduit insula Lombok, numeroase replici având loc în următoarele două săptămâni. Acestea au ucis peste 550 de oameni pe insulă și pe insula vecină Sumbawa, potrivit AlJazeera.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News