Data publicării:

Cutremur la Guvern. Mircea Badea, propunerea zilei după informațiile aduse de Elena Cristian

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Elena Cristian și Mircea Badea
Elena Cristian și Mircea Badea
Mircea Badea are o propunere după informațiile aduse de Elena Cristian, analist DC Business, cu puțin timp înainte de interviul acordat, luni seară, de Marcel Ciolacu.

Într-un interviu, luni seară, Marcel Ciolacu a amenințat cu demisia din funcția de premier dacă PNL nu susține pachetul fiscal: „Îmi pun mandatul pe masă și mergem la alegeri dacă PNL nu înțelege miza momentului”.

Înainte de aceste declarații, Elena Cristian, analist DC Business, a avut o intervenție la B1 TV unde a spus că „PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare”, liberalii nefiind de acord cu noile măsuri fiscale.

În acest context, Mircea Badea are o propunere: „Elena Cristian ne spune, pe surse, că și PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare. Perfect: Să iasă amândoi de la guvernare - și PSD, și PNL - dacă tot s-au apucat”.

Elena Cristian: „PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare”

Nicolae Ciucă a precizat că nu s-a discutat despre comasări punctuale în instituții „ca să nu bulversăm". Despre acest subiect, analistul economic a punctat:

„deea este că toată această așa-zisă reformă - cu 100 de ghilimele și de o parte și de alta, că nu e reformă - a fost amânată doar pentru că cele două partide nu s-au înțeles. Din informațiile pe care le am eu pe surse, PNL a amenințat cu ieșirea de la guvernare dacă lucrurile se vor adopta în forma în care a apărut în presă. Sigur că se tem de anul electoral ce vine, "să nu-i bulversăm pe alegători". Și, atunci, încearcă să găsească o formulă, cumva o formulă care să nu se vadă ca o măsură directă pentru omul de rând.

Adică majorează impozitele și taxele pentru mediul de afaceri, gândindu-se că omul de rând nu va simți asta. Va simți, pentru că, dacă vor face asta pentru mediul de afaceri, companiile nu vor avea cum să majoreze salariile angajaților nici în anul următor. Și cu siguranță va fi din ce în ce mai greu să acoperi toate cheltuielile de zi cu zi. Cu siguranță că toți vom suferi, chiar dacă nu există o taxă directă pentru noi, angajații, noi oamenii de rând, care ne plătim impozitele și taxele așa, cât de mari sunt ele. Deci, să nu bulverseze!

Probabil că s-au gândit să nu bulverseze electoratul, să nu-i bulverseze pe angajații de la stat, foarte mulți, să nu se bulverseze între ei în coaliție. Întrebarea este: "Cum faci restructurare la stat, că nu este nicio analiză? Cine este competent, cine nu este?". Păi, dacă îi dai afară pe cei care muncesc - unul din trei se pare că face treabă pe acolo, două persoane dintre ei sunt de pe la partide și cu activități politice - și îi lași doar pe cei care au fost puși pe criterii politice, că lipesc afișe în campanie și că fac diverse alte activități, păi atunci se duce de râpă tot sistemul de stat și așa ineficient, și așa fără performanța la care ne-am fi așteptat după 33 de ani de așteptări și de digitalizare, și de tot felul de sisteme, și de buget record ș.a.m.d."

„Am informația că ordonanța cu majorări de impozite și taxe va fi adoptată rapid"

„Am această informație că ordonanța cu majorări de impozite și taxe va fi adoptată rapid, că primele măsuri vor fi de la 1 septembrie - și îmi doresc să mă înșel, dar nu cred că se va întâmpla asta -, iar pentru zona de reduceri de cheltuieli bugetare încă se analizează. Repet, nu se dorește ca anumite persoane care au fost puse acolo pe criterii politice să se supere cumva, să rămână șomere înainte de campania electorală, când va fi din nou nevoie de toate aceste persoane", a spus Elena Cristian.

„Repet, transparența este zero în sistemul de stat. Noi mergem pe informații pe surse, nu avem de unde lua aceste informații. Dacă o să mergeți la două ministere diferite, cifrele privind angajările din sistemul de stat sunt diferite cu circa 100.000, de la Ministerul Muncii la Ministerul Finanțelor. Nu au aceleași cifre. Dacă ei nu au aceleași cifre, noi, care încercăm să ne documentăm și să prezentăm lucrurile așa cât mai aproape de realitate, de unde să le luăm. E clar că e o bulversare totală și e clar că o fac intenționat", a mai spus analistul economic. Vedeți aici articolul - https://www.dcnews.ro/masuri-fiscale-elena-cristian-informatii-de-culise-pnl-a-amenintat-cu-iesirea-de-la-guvernare-am-informatia-ca-oug-va-fi-adoptata-rapid_925549.html

Guvernul va aproba concomitent, până la sfârşitul lunii august, ordonanţa de urgenţă care vizează reducerea cheltuielilor bugetare şi reforma administrativă şi pe cea privind măsuri fiscale prin care să crească veniturile la buget, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, care a punctat că în lipsa adoptării unor astfel de măsuri, deficitul, anul acesta, ar urma să fie mai mare de 6,2%, cât a fost anul trecut.

VEZI ȘI: Atacuri în coaliție. Marcel Ciolacu avertizează PNL: Îmi pun mandatul pe masă! Am și eu răbdarea mea - https://www.dcnews.ro/atacuri-in-coalitie-marcel-ciolacu-avertizeaza-imi-pun-mandatul-pe-masa-am-si-eu-rabdarea-mea_925568.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel