Cutremur, joi dimineața, în județul Vrancea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Un cutremur cu magnitudinea 2,7 a avut loc joi dimineața în județul Vrancea.

Cutremurul a avut loc la ora 6.40 în județul Vrancea, informează Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului

Acesta a avut magnitudinea 2,7 și a avut loc la adâncimea de 108 kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov (78 km), Ploiești (87 km), Bacău (108 km), Galați (113 km), Brăila (113 km), București (137 km).

Toni Greblă: În cazul unui cutremur nu poți acționa din prima clipă din cauza blocajului

În cazul unui cutremur, o problemă identificată de unii experți are legătură cu blocarea totală a traficului.

„Nu poți să acționezi din prima clipă, dar acest fenomen al blocajului poate dura o perioadă foarte limitată de timp, până când forțele implicate în salvare intervin”, a spus prefectul Toni Greblă în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„Vă asigur că, în ceea ce privește intervenția, toate instituțiile statului sunt pregătite cu mijloace, cu oameni care știu ce au de făcut în cazul unui eveniment nefericit”, a precizat Toni Greblă.

„Problema este că, până să se întâmple neprevăzutul, Doamne, ferește, ar trebui să prioritizăm ordinea în care clădirile intră în consolidare. Dacă ați fi miliardar și mâine ați oferi o sumă consistentă pentru a reabilita două clădiri în București, nu se poate începe reabilitarea, pentru că nu există studii, aprobări, avize, și așa mai departe. Toate necesită timp”, a explicat prefectul Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel