Cutremur în zona seismică Vrancea, 8 ianuarie 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Un cutremur s-a produs în zona seismică Vrancea. 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului - INCDFP informează că în ziua de 08 Ianuarie 2022, la ora 01:02:04 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.0, la adâncimea de 121 km. 

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 67km E de Brasov, 74km NE de Ploiesti, 119km S de Bacau, 123km V de Braila, 125km V de Galati, 126km N de Bucuresti, 146km NE de Pitesti, 181km E de Sibiu, 191km N de Ruse, 200km SV de Iasi.

Cutremure recente în lume: 

China: Cutremur cu magnitudinea de 6,6 în provincia Qinghai 

Un cutremur cu magnitudinea de 6,6 s-a produs sâmbătă dimineaţa în Qinghai, o provincie puţin populată din nord-vestul Chinei, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează AFP.

Epicentrul cutremurului, care a avut loc sâmbătă la 01:45 (17:45 GMT vineri) la o adâncime de 10 km, a fost localizat la aproximativ 140 km nord-vest de oraşul Xining, potrivit USGS.

Seism cu magnitudinea 5,6, produs în centrul Peru

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs vineri dimineaţă în Peru, conform Centrului Seismologic European Mediteranean (EMSC), mişcările telurice fiind resimţite în capitala Lima, relatează Reuters şi EFE.

Cutremurul s-a produs la ora locală 5:27 (10:27 GMT) şi a avut epicentrul la 19 kilometri nord-vest de centrul oraşului, potrivit Institutului de Geofizică din Peru.

Seismul s-a produs la o adâncime de 80 de kilometri, conform EMSC.

Nu au fost semnalate pagube materiale sau victime imediat după producerea seismului.

Evenimentul a stârnit panică în rândul populaţiei, care a ieşit pe străzi de teama cutremurului a cărui intensitate a fost percepută drept mult mai mare, notează EFE.

Direcţia de hidrografie şi navigaţie a marinei peruane a raportat că seismul nu a creat risc de tsunami pe coasta ţării.

Statul Peru este situat în zona supranumită Cercul de Foc al Pacificului, unde are loc aproximativ 85% din activitatea seismică la nivel mondial, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel