Data actualizării:
Data publicării:

Cutremur în România, vineri după amiază

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Inquam, de Octav Ganea
Foto: Inquam, de Octav Ganea

Cutremur vineri, 15 decembrie 2023, în România. L-ați simțit?.

Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs, vineri, la ora 15:23, în judeţul Arad. Potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul a avut loc la o adâncime de 15 km în apropierea următoarelor oraşe: la 20 km sud-est de Arad, 44 km nord-est de Timişoara, 74 km sud-est de Bekescsaba şi 92 km nord de Reşiţa. 

Tot astăzi, un cutremur cu magnitudinea 3,6 a avut loc la ora 4:16 dimineața, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău. Acest seism a avut loc la adâncimea de 116,4 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 54 km nord-vest de Buzău, 57 km est de Braşov, 60 km nord de Ploieşti, 60 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 74 km vest de Focşani şi 88 km nord-est de Târgovişte

De la începutul lunii decembrie, în România s-au înregistrat zece cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,8 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7 grade, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel