Cutremur în PSD București. Pentru Oprescu, Vanghelie ar putea fi eliminat, a doua oară, din partid
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Marian Vanghelie
Marian Vanghelie

Consilierii PSD care au votat bugetul propus de PDL pentru Capitală vor fi excluși din partid, ne-au informat surse din BPN. Luni, 14 martie, se va decide și soarta șefului PSD București, Marian Vanghelie, care nu a reușit să convingă liderii partidului de bunele sale intenții. Aflat în conflict cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a cărui candidatură a blocat-o în 2008,  Vanghelie se vede confruntat cu acuzații de trădare, legate atât de acțiunile din Consiliul General, cât mai ales de Mircea Geoană.

Partidul a optat pentru cooperarea extinsă cu Sorin Oprescu, în perspectiva susținerii acestuia la alegerile locale, iar pretextul indisciplinei din filială servește de minune celor ce vor să scape de primarul sectorului 5. Vanghelie a mai părăsit odată PSD, în 2004. În urma unor dispute cu Adrian Năstase, el a candidat ca independent, câștigând din primul tur, după care a fost reprimit de Mircea Geoană în PSD. Situația s-a schimbat însă în 2008, când a avut parte de o victorie la limită. Vanghelie a reușit să-și facă și alți dușmani în PSD: el a propus, în septembrie 2009, excluderea lui Miron Mitrea din partid, apoi a lui Vasile Dâncu și Ioan Rus. Fără susținerea PSD, este greu de crezut că va recâștiga primăria de la sectorul 5, iar trecerea la PDL este dificilă, având o imagine proastă la electoratul de dreapta. Pe de altă parte, PNL, aliatul PSD pe plan național, este stânjenit, din același motiv, de colaborarea cu Vanghelie.

Lista excluderilor

Victor Stan, Alexandru Păduraru şi Janina Sitaru, consilierii care au votat cu PDL,  vor fi mai mult ca siguri excluși din PSD, dar lista ar putea cuprinde și alți membri ai echipei lui Vanghelie, în funcție de modul în care se vor poziționa la discuțiile cu conducerea partidului. Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a încercat să explice ”trădarea” celor trei lideri sindicali, atacându-l din nou pe Oprescu. " Ei reprezintă interesele a 15.000 de sindicalişti. Oprescu a vrut să lase RADET fără bani ca să bage regia în faliment şi să o privatizeze. RADET nu se va privatiza cu mâna PSD-ului. Suntem atât împotriva falimentării regiei cât şi a privatizării", a declarat Vanghelie pentru Gândul.

De cealaltă parte,Adrian Năstase, preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat (PSD), a declarat sâmbătă că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, ar putea fi susţinut, la alegerile viitoare, pentru primăria municipiului Bucureşti, de către Uniunea Social-Liberală. Declaraţia a fost făcut în contextul în care Marian Bălan, fostul şef de campanie al lui Sorin Oprescu. la preşedinţie, se va reînscrie în PSD Ialomiţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel