Cutremur în Argentina, resimțit în mai multe țări. Ce magnitudine a avut
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Cutremur în Argentina, resimțit în mai multe țări. Ce magnitudine a avut / Foto: Pixabya, de Tumisu
Cutremur în Argentina, resimțit în mai multe țări. Ce magnitudine a avut / Foto: Pixabya, de Tumisu
Un cutremur s-a produs joi în nordul Argentinei.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, joi, la ora 15:01, în nord-vestul Argentinei, a anunțat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean.

Inițial nu au fost raportate pagube la nivelul infrastructurii sau victime, scrie Baha.

Cutremurul ar fi fost resimțit pe teritoriul Aegentinei, dar și al Boliviei, Chile și Paraguay. Epicentrul sesimului a fost la 62 km față de San Antonio de los Cobres, Provincia Salta, Argentina.

Misiunea umanitară a Argentinei a ajutat la salvarea supraviețuitorilor cutremurului din Turcia

Doi adulți și un copil au fost salvați de un grup argentinian de salvare și ajutor umanitar în orașul Hatay, orașul cel mai devastat de puternicul cutremur care a lovit Turcia și Siria la începutul acestei luni, scrie batimes.com.

Pe 16 februarie, la doar patru zile după ce misiunea aterizase în orașul turc Adana și la mai bine de o săptămână după cutremurul devastator, 34 de trupe din Argentina au lucrat cu o echipă a Autoritatății de Management al Urgențelor și Dezastrelor din Turcia pentru a ajuta la salvarea a trei victime ale cutremurului, a declarat Ministerul de Externe al Argentinei, într-un comunicat.

Numărul morților în urma cutremurelor din Turcia și Siria se ridică în prezent la peste 36.200 de morți, potrivit ultimelor cifre oficiale. Sunt peste 31.600 de morți în Turcia și peste 4.500 de morți în Siria.

Trupele argentiniene din țările afectate de dezastru și-au exprimat condoleanțele pentru cei care și-au pierdut oameni dragi în urma dezastrului. Într-o declarație oferită de echipa misiunii, aceștia au simțit "emoție și bucurie în mijlocul tragediei, care ne permite să îmbrățișăm viața, solidaritatea și speranța".

Ministrul de externe Santiago Cafiero a lăudat vestea într-o postare pe Twitter.

"Misiunea de asistență umanitară argentiniană a reușit să salveze trei persoane în viață în Hatay, orașul turc cel mai devastat de cutremur. Suntem încântați să putem împărtăși această veste, la nouă zile după unul dintre cele mai mari dezastre din istoria regiunii", a scris el.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel