Cutremur în Albania. Gheorghe Mărmureanu: Nu va afecta România
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național de Fizica-Pământului precizează că în urma cutremurului din Albania nu ar putea fi activată falia seismică din Vrancea. 

Gheorghe Mărmureanu a explicat cauza producerii cutremurului din Albania și a precizat în direct la România TV că acesta nu afectează în niciun fel România. 

”Discutam de mai multe ori despre Africa. Africa se rupe în două. Interacțiunea directă a fricii pentru că deja, acum, toata lumea este convinsa că toate cutremurele care au loc în Italia pe de-o parte și de alta a Mării Adriatice, deci în Italia, Albania și toate țările care sunt acolo. De dimineață, am observat că au fost peste 30 de cutremure dinacestea foarte foarte mici în Albania, iar acest cutremur de șase și ceva este foarte periculos pentru Albania pentru că este de suprafață. Tot ce pot să confirm la această oră este că acest seism nu va afecta România pentru că văd că sunt numai cutremure de suprafață. În Vrancea, de obicei, avem numai cutremure de mare adâncime. Nu poate activa falia de mare adâncime din Vrancea. Africa împinge către nord, s-a rupt deja o parte din ea și acționează prin sistemul Adria care e în Marea Adriatică. Va fi o acțiune de lungă durată. Vom vedea ce se mai întâmplă. Au mai fost în Albania acum vreo două săptămâni mai multe cutremure de cinci și ceva”, a precizat Gheorghe Mărmureanu, director onorific INFP, în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel