Cutremur de intensitate medie, produs în județul Covasna, în această seară
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Un cutremur cu magnitudine de intensitate medie s-a produs în această seară în zona seismică Vrancea. 

În ziua de 10 Septembrie 2021, la ora 20:31:15 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZAU un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.2, la adâncimea de 132km.

Intensitate: II

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 68km E de Brasov, 73km NE de Ploiesti, 120km S de Bacau, 121km V de Braila, 123km V de Galati, 125km N de Bucuresti, 147km NE de Pitesti, 183km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 201km SV de Iasi.

Alte patru cutremure s-au produs pe parcursul zilei de ieri în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, județul Argeș, cu magnitudini de 2,7; 2,8; 2,5 și 3,6 grade. 

De asemenea, în aceeași zonă seismică s-a mai produs un cutremur în această după-amiază, la ora 16:02, cu magnitudine de 2,3 grade. 

Scenariu apocaliptic în caz de CUTREMUR: Ce s-ar întâmpla în Capitală imediat după un SEISM de 8 grade

 

Scenariul exercițiului simulat pe calculator a fost realizat de către Prof. Dr. Nicolae Steiner - expert internațional NATO pentru Medicina de dezastru, pe baza programului de calculator SMCR1 brevetat de către ORDA în anul 2014.

Beneficiari ai simulării au fost Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență și Direcţia de Sănătate publică a Municipiului București.

Iată cum s-ar desfășura lucrurile în Capitală în cazul unui seism de 8 grade pe scara Richter:

La 10.04.2014 - 02:51 în zona Municipiului Focşani-Vrancea a avut loc un cutremur cu epicentrul la 450 40` latitudine N şi 26o 30` E, de magnitudine 9 grade pe scara Richter, la o adâncime de 141 de km şi o durată de 15 secunde.

- 02:54:00 - Centrul de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti este înştiinţat de către Institutul Naţional de Seismologie şi Fizica Pământului despre caracteristicile mişcării seismice produse şi că magnitudinea resimţită pe teritoriul Municipiului Bucureşti a fost de 8 grade pe scara Richter.

- 02:57 - Ofiţerul de serviciu al Centrului de înştiinţare şi alarmare al Municipiului Bucureşti pune în aplicare măsurile de apărare împotriva efectelor seismului cuprinse în Planul de apărare împotriva dezastrelor al Municipiului Bucureşti astfel:

- verifică situaţia membrilor Secretariatului tehnic permanent al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă a Municipiului Bucureşti ;

- informează pe membrii Secretariatului tehnic permanent al Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti despre situaţia existentă, pe măsura sosirii acestora la sediu;

- centralizează informaţiile privind efectele seismului primite prin sistemul Protecţiei Civile;

- verifică situaţia membrilor Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.- anunţă Comitetului de Management a situaţiilor de urgenţă din cadrul unităţilor sanitare relevante din Municipiu.

03:00 - Intră în acţiune echipele de cercetare ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care până la ora 03:15 raportează Secretariatului tehnic următoarele date preliminare:

- raionul de distrugeri nr.1 al locuinţelor din Municipiul Bucureşti delimitat de străzile  ;

- avarierea parţială a unor spitale, dar fără limitarea capacităţii de spitalizare şi primire a victimelor.

03:25 - Secretariatul tehnic permanent, după ce a fost informat pe scurt asupra situaţiei prezumate a efectelor cutremurului, prezintă Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă estimarea preliminară a efectelor cutremurului.

CITEȘTE MAI MULTE AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel