Data actualizării:
Data publicării:

Cutremur de 4.2 grade în România, noaptea trecută

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Inquam Photos / Octav Ganea
Foto cu caracter ilustrativ Inquam Photos / Octav Ganea
Un cutremur de 4.2 grade pe scara Richter a avut loc în România, în zona seismică Vrancea. 

La data de 26 noiembrie 2023, la ora 05:38:44 (ora locală a României), s-a înregistrat un cutremur de magnitudine ml 4.2 în zona seismică Vrancea, Vrancea. Evenimentul s-a produs la o adâncime de 142.8 km.

Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea următoarelor orașe: la 48 km vest de Focșani, la 63 km est de Sfântu-Gheorghe, la 64 km nord de Buzău, la 74 km est de Brașov și la 93 km nord-est de Ploiești.

De la începutul lunii noiembrie, în România s-au înregistrat 17 seisme, cu magnitudini cuprinse între 2,2 şi 4,3 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. 

Ultimul cutremur înregistrat în România a avut o magnitudine de 3,4 grade pe Richter și s-a produs miercuri, pe 22 noiembrie, la ora locală 3:55, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 80,6 km, în apropierea următoarelor oraşe: 35 km vest de Focşani, 71 km nord de Buzău, 75 km est de Sfântu Gheorghe, 86 km sud-vest de Bârlad, 87 km sud de Bacău şi 90 km est de Braşov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel