Cutremur de 3,4 grade miercuri dimineaţă în România
Un nou cutremur a avut loc în România.
Un cutremur cu magnitudinea 3,4 pe Richter s-a produs miercuri dimineaţa, la ora locală 3:49, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul s-a înregistrat la o adâncime de 143 km, în apropierea următoarelor oraşe: 63 km est de Braşov, 77 km nord-est de Ploieşti, 115 km sud de Bacău, 128 km vest de Brăila, 128 km vest de Galaţi, 130 km nord de Bucureşti, 146 km nord-est de Piteşti, 177 km est de Sibiu, 195 km nord de Ruse şi 197 km sud-vest de Iaşi.
De la începutul lunii decembrie, în România au avut loc şapte cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 grade pe scara Richter.
Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 3 noiembrie 2022 şi a avut magnitudinea de 5,4 grade, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter, scrie Agerpres.
Cutremur neobișnuit, sâmbătă la prânz, în România
Un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter a fost semnalat, sâmbătă, în Banat, judeţul Caraș-Severin, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Seismul s-a produs la ora 11.05, la adâncimea de 12 kilometri.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 121 km SE de Timișoara, 136 km NV de Craiova, 151 km SE de Arad, 155 km SV de Sibiu, 159 km E de Belgrad, 163 km E de Zemun, 192 km V de Pitești, 199 km N de Nis, 206 km E de Novi Sad și 207 km SV de Cluj-Napoca.
Cel mai mare seism din acest an a avut loc la 3 noiembrie 2022 şi a avut magnitudinea de 5,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.
Toni Greblă: În cazul unui cutremur nu poți acționa din prima clipă din cauza blocajului
În cazul unui cutremur, o problemă identificată de unii experți are legătură cu blocarea totală a traficului.
„Nu poți să acționezi din prima clipă, dar acest fenomen al blocajului poate dura o perioadă foarte limitată de timp, până când forțele implicate în salvare intervin”, a spus prefectul Toni Greblă în cadrul unui interviu acordat DCNews.
„Vă asigur că, în ceea ce privește intervenția, toate instituțiile statului sunt pregătite cu mijloace, cu oameni care știu ce au de făcut în cazul unui eveniment nefericit”, a precizat Toni Greblă.
„Problema este că, până să se întâmple neprevăzutul, Doamne, ferește, ar trebui să prioritizăm ordinea în care clădirile intră în consolidare. Dacă ați fi miliardar și mâine ați oferi o sumă consistentă pentru a reabilita două clădiri în București, nu se poate începe reabilitarea, pentru că nu există studii, aprobări, avize, și așa mai departe. Toate necesită timp”, a explicat prefectul Capitalei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News