Cutremur cu magnitudinea 5,6. Cel puțin 44 de morți, 300 de răniți în urma seismului de luni, în Indonezia
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie de la Emre Can Acer/ Pexels
Fotografie de la Emre Can Acer/ Pexels
Cel puțin 44 de morți, 300 de răniți în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,6.

Oficialii din raionul Cianjur au informat că zeci de clădiri, inclusiv case, au fost avariate în urma cutremurului. Potrivit Associated Press, US Geological Survey a spus că seismul cu magnitudinea 5,6 a avut loc în regiunea Cianjur din provincia Java de Vest, la o adâncime de 10 kilometri.

Zeci de clădiri avariate în urma cutremurului

Cutremurul a fost puternic resimțit în zona Jakarta.

”Cutremurul a fost atât de puternic. Eu și colegii mei am decis să ieșim din biroul nostru de la etajul al nouălea pe scările de urgență”, a declarat Vidi Primadhania, un angajat din Jakarta de Sud, potrivit Republik World.

Cutremurele au loc frecvent în întreaga națiune a arhipelagului, dar este neobișnuit ca acestea să fie simțite în Jakarta. Indonezia, un vast arhipelag de peste 270 de milioane de oameni, este frecvent lovit de cutremure, erupții vulcanice și tsunami din cauza locației sale pe ”Inelul de Foc”, un arc de vulcani și linii de falie în Bazinul Pacificului.

În februarie, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a ucis cel puțin 25 de persoane și a rănit peste 460 în provincia Sumatra de Vest. În ianuarie 2021, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a ucis peste 100 de persoane și a rănit aproape 6.500 în provincia Sulawesi de Vest. Un puternic cutremur și tsunami din Oceanul Indian în 2004 au ucis aproape 230.000 de oameni într-o duzină de țări, majoritatea în Indonezia.

Un seism cu magnitudinea de 6,9 s-a produs vineri în largul coastei de vest a Indoneziei, a anunţat Institutul de Geofizică din Statele Unite (USGS), porivit Agerpres. Cutremurul a avut loc la scurt timp după ora locală 20:30 (13:30 GMT) la mică adâncime, la circa 212 kilometri sud-vest de oraşul Bengkulu, a precizat USGS.

Cu doar o săptămână în urmă un cutremur puternic subacvatic a avut loc în Tonga, în sudul Pacificului, determinând autoritățile să emită și apoi să ridice un aviz de tsunami. U.S. Geological Survey spune că seismul cu magnitudinea 7,3 a avut loc la est-sud-est de Neiafu, Tonga, la o adâncime de 15 mile. Acesta a cauzat zguduituri puternice, dar U.S. Geological Surve a spus că probabilitatea de pagube grave sau victime este mică. Sistemul de avertizare de tsunami din SUA a emis și ulterior a ridicat un avertisment de tsunami.

Un vulcan submarin a erupt în Tonga în ianuarie, ucigând trei oameni, acoperind insula principală cu un strat gros de cenușă vulcanică și aruncând milioane de tone de vapori de apă în atmosferă, conform Kesq.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel