CUTREMUR cu începerea noului an școlar 2020 - 2021. ”NU ÎNCEPEM ORELE! Cât o să mai rezistăm?”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mai mulți profesori amenință că nu se vor întoarce la școală pe 14 septembrie.

Pe un grup de Facebook, profesorii își exprimă revolta după ce salariile acestora nu se vor mări.

”DRAGI COLEGI, CÂT O SĂ MAI REZISTĂM, NU SE MAI POATE AȘA CEVA, LA M.A.P.N., M.A.I., SĂNĂTATE,... LE-A MARIT SALARIILE ,DAR NOI ÎNTOTDEAUNA AM FOST LĂSAȚI DE IZBELIȘTE, NU SE MAI POATE AȘA CEVA, EU NU ÎNȚELEG ÎNCĂ UN LUCRU,NOI MAI AVEM SINDICATE?...”, a scris un profesor pe un grup de Facebook, moment în care au izbucnit și alți profesori.

Vă lăsăm aici comentariile acestora:

1. Trebuie sa fim solidari și sa nu intram la ore pe data de 14 Septembrie.Nu se n-ai poate cu salariile de “ mizerie “ pe care le avem !

2. Trebuie sa fim extrem de uniti !!!! Facem greva obligatoriu !!!! Nu incepem anul scolar !!!! Nu se poate asa ceva,ca niste mizerii din "Minister" care au bine mersi salarii nesimtite,toate facilitatile,abonamente telefonice platite,deplasarile platite,au mancarea la serviciu cu doar cativa leuti..... DAR pana cand mai acceptati asa ceva ??????
Nu incepem anul scolar !!!!!! Greva !!!

3. 22 lei net/ ora un dascăl cu grad I, gradatie de merit obținute pe bune, 15 ani vechime. Mai putin decat unui tinichigiu auto...

Cum sa nu fie bani la buget??? Tocmai ce Curtea de Conturi le-a scris ca au realizat un prejudiciu de două milioane de euro din bugetul national.. Direcția Națională Anticorupție ii anchetează...

Cum sa nu fie bani??? In DSP- uri au crescu cu 40% salariile, având în medie salarii de 9000- 25 000 lei net... Anchetele epidemiologice se fac telefonic, deci nu au risc de contaminare...


Alți 25% dati celor ce operează cu data personale, dar profesorilir nu... De ce??? Datele personale ale copiilor nu sunt date personale??
Deci, bani sunt, dar se fura sau se acordă salarial prin injustitie sociala...

PROPUN GREVA MONITORULUI- orice activitate facem, nu deschidem monitorul pentru ca... nu avem sporul aferent activităților cu monitorul...Sa vedem... orele on-line ale lui "Hamsie la cutie cu Picsi gras"

Repet, daca sunt decenti, profesorii prosti nu sunt.

4. Asta au votat profesorii asta primesc! Mare parte din colegi fie au memoria scurtă fie nu au deloc! Au uitat ce au pățit în 2010! Și atunci și acum tot ăștia erau la putere: ciuma portocalie atunci - holera galbenă acum! Lupul își schimbă părul dar năravul ba!! În final: Replică la cald primită azi dimineață de la un lider:"Bine că nu ne-au tăiat stresul și hrana" Să înțeleg că urmează și tăieri? Că fum fără foc nu iese! Sau e o fumigenă trasă așa că să nu facem noi scandal?

Comentariile profesorilor de pe grupul de Facebook au continuat în acest sens critic la adresa Guvernului.

Amintim că Federaţia Sindicatelor din Educaţie 'Spiru Haret' solicită Guvernului să nu amâne majorarea salariilor profesorilor, stabilită pentru luna septembrie 2020, potrivit unui comunicat de presă.

VEZI ȘI: Salarii profesori. Orban: Dintr-un motiv foarte simplu nu le-am mărit

'În caz contrar, având în vedere situaţia actuală, apare un mare semn de întrebare privind implementarea oricărui scenariu pentru începerea anului şcolar. Varianta propusă ieri de Guvern seamănă izbitor de mult cu ceea ce s-a întâmplat în 2008, când cadrelor didactice li s-a mai refuzat o majorare salarială stabilită printr-o lege', se arată în comunicatul citat.

Din punctul de vedere al sindicatelor, prin această decizie de amânare a creşterilor salariale Guvernul îşi arată incapacitatea de a gestiona începerea anului şcolar în condiţii de siguranţă maximă şi încearcă să creeze un conflict la nivelul sistemului, pentru a avea vinovaţi de serviciu, respectiv cadrele didactice, care ar trebui să intre, de la 14 septembrie 2020, la clase, cu şanse foarte mari de a contacta noul virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel