Cutremur Costa Rica
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
INFP. CUTREMUR România
INFP. CUTREMUR România
Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs vineri în sudul Costa Ricăi.

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs vineri în sudul Costa Ricăi, în apropiere de frontiera cu Panama, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), dar până în prezent nu s-au raportat victime sau pagube în cele două ţări din America centrală, relatează Reuters. Cutremurul a avut epicentrul la 19 km nord de oraşul Golfito, cel mai sudic port al ţării şi o destinaţie pentru amatorii de surfing. Cel mai apropiat oraş mare este David, din Panama, aflat la circa 87 km sud-vest. 

Un purtător de cuvânt al pompierilor din Costa Rica a declarat că există informaţii numai privind unele pagube minore, provocate de obiecte căzute în locuinţe şi sedii de firme în apropierea epicentrului. Jose Donderis, şeful Protecţiei civile din Panama, a declarat că nu s-au raportat până în prezent pagube sau persoane rănite în zona de frontieră. 

Cutremurul, despre care s-a anunţat iniţial că ar fi avut magnitudinea 6,2, s-a produs la o adâncime de numai 19 km, ceea ce i-a amplificat efectul. Seismul a fost urmat de o replică cu magnitudinea 4,9 o jumătate de oră mai târziu, în acelaşi loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel