Urmărește emisiunea live
CUTREMUR 28 octombrie 2018. Seismul, prezis cu exactitate pe Facebook. Imagine virală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Puternicul cutremur din această noapte a fost prezis cu o exactitate aproape perfectă încă din 15 august!

Mai exact, pe pagina ”Seismic Center - Predictie si alerta cutremur”, apare o postare, pe Facebook, ce pare a fi încă din data de 15 august. Postarea anunță un cutremur pe data de 28 octombrie, cu o magnitudine de peste 5 grade. Postarea nu apare ca fiind editată sau atendatată iar comentariile datează încă din 15 august.

„Ca si opinie personala un cutremur cu magnitudinea peste 5.2 richter este posibil sa apara in jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineinteles mai este mult timp pana atunci si abia inaintea intervalului vom stii ce procentaj este, dar este bine ca lumea sa fie pregatita tot timpul inclusiv cei de la situatii de urgente in jurul datei de 28 octombrie si sa comunice cu institutiile de cercetare ale statului in caz ca apar semnale ca ar fi posibil acest lucru.

Publicat astazi, 15 august 2018”, se arată în postare.

VEZI ȘI: Cutremur 28 octombrie. Predicție, alertă cutremur. Ipoteză despre poza virală


Azi, după puternicul cutremur de azi noapte, postarea a devenit virală și este distrubuită masiv printre internauți.

(w670)

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) a revizuit la 5,8 pe scara Richter magnitudinea cutremurului produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc în judeţul Buzău, nu în Covasna cum a anunţat anterior INFP, iar adâncimea la care s-a produs a fost şi ea revizuită la 150 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (17 km), Covasna (33 km), Întorsura Buzăului (37 km), Târgu Secuiesc (48 km) şi Vălenii de Munte (53 km).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel