Curtifan, DefenseRomania.ro: E hilar! Propaganda rusească, despre ”laboratoarele” din Ucraina
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Suzy Hazelwood)
Sursă foto: Pexels (Suzy Hazelwood)
Tudor Curtifan, redactor șef al Defense România, a vorbit despre modul în care Rusia încearcă să folosească propaganda sa, pentru a-și justifica războiul din Ucraina. 

Jurnalistul Tudor Curtifan a vorbit în cadrul unei emisiuni despre informațiile apărute pe TASS, conform cărora pe teritoriul Ucrainei ar fi fost amplasate laboratoare de bioarme, care ar fi modificat chiar și ADN-ul. 

”E hilar. Trebuie să vedem totul din perspectiva unui război total. Federația Rusă orchestrează un război și împotriva Occidentului, un război care se desfășoară inclusiv în mediul informațional. Sunt practici pe care le cunoaștem inclusiv din perioada Războiului Rece, practic ne întoarcem și la paradigma Războiului Rece, cu amenințările nucleare. Din perspectiva mea, sunt mai mult o practică de negociere a Federației Ruse, dar cum a fost semnalat, toate aceste acuze nu fac decât să readucă perioada Războiului Rece în memoriile tuturor. 

O parte din populația Federației Ruse cade în aceste capcane și e prizoniera propriei propagande. Cred că în narativul foarte antioccidental pe care Kremlinul îl orchestrează, cu precădere după 2011-2012, când au fost proteste foarte mari împotriva lui Vladimir Putin, atunci lucrurile s-au schimbat și Vladimir Putin a înțeles în momentul respectiv că el trăiește și acum cu impresia că Occidentul a orchestrat acele proteste”, a spus Tudor Curtifan. 

Ofensiva economică a Rusiei, umbrită de sancțiunile din Occident

În privința problemelor economice pe care România le-ar putea avea din cauza Rusiei, Tudor Curtifan a pus accentul pe faptul că țara noastră s-a distanțat în mare parte de economia din Est. 

”Lovitura financiară pe care Occidentul o dă Moscovei se pare că va fi mult mai mare decât cea pe care Moscova încearcă să o dea Occidentului. Cred că mai mare va fi lovitura pe care o dă Occidentul Moscovei, decât ceea ce va da Rusia. Țările neprietenoase pe care le-a menționat Vladimir Putin sunt mai spre Vest, cele care vor fi afectate, noi nu avem o relație comercială atât de mare cu Federația Rusă, dacă nu mă înșel, în 2021 era pe locul 15 al importatorilor din România. Relația e mai mult energetică decât economică”, a mai spus Tudor Curtifan la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel