Curtifan, de la DefenseRomânia.ro, despre tactica lui Putin: Acesta e cel mai mare coșmar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro, a declarat că tactica lui Vladimir Putin nu a dat roade, 'un blitzkrieg care a eșuat', vorbind și despre importanța 'unirii Occidentului în jurul Ucrainei prin sancțiuni foarte dure' la adresa Rusiei.

'În momentul de față, trebuie să spunem că tactica lui Vladimir Putin nu a dat roade. A încercat un blitzkrieg care a eșuat. Din punct de vedere militar, obiectivele lui Putin au fost să ajungă la Kiev, să ocupe capitala Ucrainei cât mai rapid. Acest lucru nu s-a întâmplat. Ucraina rezistă, se bate pentru fiecare palmă de pământ, iar cel mai mare coșmar pentru o armată convențională e lupta de gherilă.', a declarat Tudor Curtifan.

'În momentul de față, armata rusă e blocată. Situația este foarte gravă. Ați arătat și dumneavoastră imagini de la Odessa, avem lupte de stradă în Kiev, dar, din punct de vedere militar, Kievul rezistă. Nu știu pentru cât timp. Important este și Occidentul, care trebuie să se unească în jurul Ucrainei. Nu vorbesc despre o unire militară, ci de sancțiuni foarte dure. Am observat, de-a lungul timpului, că Moscova nu respectă decât dialogul forței.', a spus Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro., într-o intervenție la România TV.

Cel puţin 198 de civili ucraineni, printre care trei copii, au fost ucişi de "invadatorul rus", iar 1.115 de persoane au fost rănite, a anunţat sâmbătă ministrul sănătăţii al Ucrainei, Viktor Liaşko, informează AFP.

De asemenea, zeci de militari ucraineni şi-au pierdut viaţa, în timp ce Rusia nu oferă nicio informaţie cu privire la bilanţul său. Kievul afirmă că a provocat pierderi grele armatei ruse.

Capitala Ucrainei este sâmbătă sub tirul rachetelor ruse şi lupte violente au loc în oraş, unde preşedintele Volodimir Zelenski i-a îndemnat pe ucraineni să lupte împotriva invaziei ruse.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a subliniat într-o înregistrare video că noaptea a fost una "grea" în capitală, unde se află "unităţi de sabotaj" ruse, însă nu şi unităţi ale armatei regulate.

Armata rusă încearcă să ajungă în Kiev prin nord şi nord-est, cu trupe intrate în Ucraina dinspre Belarus.

Forţele militare ruse au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-al Doilea Război Mondial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel