Data publicării:

Curtea Supremă din Pakistan a decis că arestarea lui Imran Khan a fost ilegală

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imran Khan, fostul premier al Pkistanului. Sursa Foto Agerpres
Imran Khan, fostul premier al Pkistanului. Sursa Foto Agerpres
Curtea Supremă din Pakistan a solicitat eliberarea imediată a fostului prim-ministru care a fost arestat la Islamabad săptămâna aceasta.

Curtea Supremă a Pakistanului a decis că arestarea fostului prim-ministru Imran Khan este ilegală și a ordonat ca acesta să fie eliberat sub protecția instanței, conform The Guardian.

Judecătorul-șef al Pakistanului, Umar Ata Bandial, a declarat că Biroul Național de Responsabilitate (NAB) a încălcat legea prin arestarea lui Khan în sediul înaltei curți din Islamabad.

Un ordin emis de instanță a punctat că „modul de executare” al arestării lui Khan a fost „invalid și ilegal” și i-a încălcat dreptul la justiție.

Khan a fost arestat de trupele paramilitare marți, când a intrat în înalta instanță pentru a se confrunta cu un caz de corupție. Bandial a spus că Imran Khan s-a predat deja în fața instanței când aproape 100 de gardieni au intrat și l-au reținut și a declarat că arestarea lui Khan este „ilegală” și sfidează instanța.

„Ce demnitate rămâne instanței dacă în incinta ei au intrat 90 de persoane?” a spus Bandial.

Judecătorii i-au ordonat lui Khan să se prezinte vineri în fața Curții Supreme de la Islamabad, unde va fi luată o decizie cu privire la eliberarea oficială pe cauțiune în cazul de corupție.

Deși nu mai este prizonier, lui Khan i s-a ordonat să stea peste noapte într-o locație a poliției „ca oaspete” sub securitatea poliției din Islamabad pentru a-și asigura protecția și i-a spus că poate aduce 10 persoane alese de el să i se alăture.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel