Data actualizării:
Data publicării:

Curtea Penală Internațională anunță anchetă asupra presupuselor crime de război comise de Rusia în Ucraina

Autor: Andrada Oana | Categorie: Stiri
WhatsApp
 Alina Miron, avocat pledant la Curtea Internațională de la Haga, despre șansele ca Putin să fie judecat / Fotografie ilustrativă creată de Sora Shimazaki, de la Pexels
Alina Miron, avocat pledant la Curtea Internațională de la Haga, despre șansele ca Putin să fie judecat / Fotografie ilustrativă creată de Sora Shimazaki, de la Pexels
Curtea Penală Internațională va deschide o anchetă asupra presupuselor crime de război comise de Rusia în Ucraina.

„Există o bază rezonabilă pentru a crede că atât presupusele crime de război, cât și crime împotriva umanității au fost comise în Ucraina”, a declarat Karim AA Khan, procurorul general al Curții Penale Internaționale, potrivit BBC

„Intenția mea este ca această anchetă să cuprindă și orice noi presupuse infracțiuni care intră în jurisdicția Oficiului meu și care sunt comise de orice parte la conflict pe orice parte a teritoriului Ucrainei”, a adăugat el. 

VEZI ȘI: Pentagon: Forțele ruse încearcă să se apropie de Kiev, dar sunt încă în afara centrului orașului

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că forțele ruse încearcă să se apropie de capitala Ucrainei, Kiev, dar încă se află în afara centrului orașului.

„În mod clar continuăm să vedem forțele ruse mergând mai departe sau încercând să se apropie, astfel încât să se poată deplasa în Kiev de la sol”, a spus Kirby în timpul unei conferințe de luni la Pentagon. „Forțele ruse se află în afara centrului orașului, dar, ceea ce știm clar, este că au intenții cu privire la Kiev”. Ucrainenii „rezistă destul de eficient în jurul Kievului. Rușii s-au deplasat mai spre sud.”, a adăugat Kirby.  Citește mai mult AICI.

VEZI ȘI: SUA, anunț după amenințarea lui Vladimir Putin cu armele nucleare. Ce au observat după o monitorizare atentă

SUA nu au văzut „nimic concret” de la anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind armele nucleare.

„Încă monitorizăm și urmărim acest lucru cât de atent putem, având în vedere anunțul președintelui Putin de ieri”, a spus oficialul. „Nu cred că am văzut ceva anume ca urmare a direcției pe care a dat-o.”

„Rămânem calmi și încrezători în propria noastră postură strategică de descurajare a conflictului”, a adăugat oficialul, scrie CNN.

Forțele ruse „provoacă vătămări civile și lovesc ținte civile”, a declarat luni reporterilor un înalt oficial american al apărării, dar nu este clar „dacă este intenționat și direcționat”, a adăugat oficialul.

Duminică, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat comandamentului de descurajare nucleară să intre în alertă maximă, în condiţiile tensiunilor crescute cu Vestul după ce a invadat Ucraina. Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel