Data publicării:

Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Vladimir Putin. Tomac: Sunt absolut convins că va fi condamnat

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Judecătorii Curții Penale Internaționale au emis un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, acuzat de crime de război, subiect care a fost dezbătut în Parlamentul European. Europarlamentarul Eugen Tomac a vorbit despre acest subiect la Antena 3 CNN. 

Potrivit acestuia, autoritățile ucrainene reclamă 69 de mii de crime de război, iar Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Vladimir Putin. 

„A fost o dezbatere importantă, pentru că asistăm la o premieră, după ce Curtea Penală Internațională i-a pus sub urmărire pe președintele Federației Ruse și pe comisarul rus pentru drepturile copilului, Maria Belova. Noi am cerut ca statele democratice să susțină acest demers extrem de important.

În primul rând pentru că discutăm despre violarea dreptului internațional și despre 69 de mii de crime de război pe care le reclamă autoritățile ucrainene. Ori, noi nu putem tolera, în secolul nostru, un asemenea măcel și să nu răspundă nimeni pentru el.

Există un vinovat, el este Putin și, de aceea, Curtea Penală Internațională a cerut arestarea și reținerea, anchetarea președintelui Putin.

Iar eu cred că cei care privesc cu reținere tot acest demers se vor convinge că lucrurile nu sunt chiar atât de simple, pentru că războiul se va încheia, Rusia va fi izolată, iar cetățenii ruși vor înțelege că nu mai pot fi conduși de un om condamnat, pentru că după această anchetă vom avea și un proces.

Eu sunt absolut convins că Putin va fi condamnat pentru crime împotriva umanității.", a spus Eugen Tomac, potrivit Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel